- Отнема общо
- 20 mins
- Време на готвене
- 10 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 3 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- August 25, 2016
- 1 брой
- Тиквичка
- 1 брой
- Зелена чушка
- 10 броя
- Гъби Печурки
- 300 гр
- Краве сирене
- 4 щипки
- Червен пипер
- 2 щипки
- Сол
- 3 щипки
- Черен пипер
- 5 стръка
- Магданоз
Днешната рецепта е за зеленчукови шницели- лесни, полезни, не много красиви, но много вкусни.
Предложена рецепта:
- Нарязване на зеленчуците. В купа настъргваме тиквичката и зелената чушка, изстискваме тиквичката. Останалите продукти нарязваме на ситно.
- Овкусяване на зеленчуците. При нарязаните зеленчуци начупваме на ситно сирене. То, освен че ще овкуси сместа, също така ще я направи лепкава, за да може по-лесно да я оформим. Накрая добавяме всички подправки без солта и разбъркваме.
- Печене. От сместа оформяме шницели, които слагаме на хартия за печене. Печем на загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.
- Финално подправяне. Накрая, ако е необходимо, посоляваме леко зеленчуковите шницели. Хубаво е да се соли след печене, защото сиренето става по-солено, когато се пече. Също така, ако сложим сол преди печене, тя ще изкара водата от зеленчуците и те ще се разкашкат и шницелите могат да се разпаднат.
No comments yet, be the first to leave one!