Зеленчукови шницели

Отнема общо
20 mins
Време на готвене
10 mins
Трудност
Лесно
Порции
3 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
1 брой
Тиквичка
1 брой
Зелена чушка
10 броя
Гъби Печурки
300 гр
Краве сирене
4 щипки
Червен пипер
2 щипки
Сол
3 щипки
Черен пипер
5 стръка
Магданоз
Зеленчукови шницели

Днешната рецепта е за зеленчукови шницели- лесни, полезни, не много красиви, но много вкусни.

Готвар, рецепта - Зеленчукови шницели

Предложена рецепта:

Малиново смути без захар

  1. Нарязване на зеленчуците. В купа настъргваме тиквичката и зелената чушка, изстискваме тиквичката. Останалите продукти нарязваме на ситно.
  2. Овкусяване на зеленчуците. При нарязаните зеленчуци начупваме на ситно сирене. То, освен че ще овкуси сместа, също така ще я направи лепкава, за да може по-лесно да я оформим. Накрая добавяме всички подправки без солта и разбъркваме.
  3. Печене. От сместа оформяме шницели, които слагаме на хартия за печене. Печем на загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.
  4. Финално подправяне. Накрая, ако е необходимо, посоляваме леко зеленчуковите шницели. Хубаво е да се соли след печене, защото сиренето става по-солено, когато се пече. Също така, ако сложим сол преди печене, тя ще изкара водата от зеленчуците и те ще се разкашкат и шницелите могат да се разпаднат.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*