- Отнема общо
- 60 mins
- Време на готвене
- 40 mins
- Трудност
- Средно
- Порции
- 2 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- August 26, 2016
- 1 брой
- Кромид лук
- 1 кг
- Картофи
- 2 щипки
- Червен пипер
- 6 щипки
- Черен пипер
- 7 щипки
- Сол
- 40 гр
- Галета
- 3 стръка
- Магданоз
- 30 ml
- Прясно мляко
- 1 филиика
- Хляб
- 200 гр
- Пъстърва
- 1 стрък
- Целина
- 50 ml
- Зехтин
- 30 ml
- Балсамов оцет
Какво му трябва на човек, за да бъде щастлив? Порция рибни кюфтенца с картофена салата и чаша студена бира.
Рецепта за пържени попчета:
- Сваряване на картофите. Във вряща подсолена вода слагаме картофите. На средно силен котлон трябва да са готови за около 25-30 минути. След това ги обелваме.
- Накълцване на рибата. С помощта на лъжица остъргваме месото от рибата. Дали ще използвате рибно филе, кости или цяла риба, това е най-лесният начин за отделяне на месото от кожата. Ако използвате цяла риба, трябва да я разполовите. След като извадим месото от кожата го нарязваме на ситно.
- Направа на каймата. В купа слагаме накълцаната риба, 3 щипки сол, 3 щипки черен и червен пипер, нарязан на ситно магданоз и накисната в прясно мляко и отцедена филийка хляб. Замесваме каймата като се стремим тя да стане относително еднородна.
- Направа на салатата. С белачка за зеленчуци белим стръка целина. Нарязваме лука на тънки полумесеци, а целината на кубчета. При сварените и обелени картофи слагаме зеленчуците, зехтина, 3 щипки сол и 3 щипки черен пипер. Намачкваме всичко заедно като се стремим картофите да не станат на пюре, а да се усещат парченца.
- Пържене. От каймата оформяме кюфтенца, които овалваме в галета. Пържим в нагрято на около 180 градуса олио за 1-2 минути.
No comments yet, be the first to leave one!