- Отнема общо
- 85 mins
- Време на готвене
- 15 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 2 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- August 27, 2016
- 2 броя
- Пилешки бутчета
- 150 ml
- Прясно мляко
- 150 ml
- Соев сос
- 1 кг
- Картофи
- 20 ml
- Олио
- 1 глава
- Кромид лук
- 2 скилидки
- Чесън
- 10 гр
- Джинджифил
- 3 щипки
- Червен пипер
- 3 щипки
- Черен пипер
- 3 щипки
- Къри
Когато трябва да запазите духа на семейната вечеря, но искате да разнообразите с малко по-наситени вкусове – пилешки бутчета с картофи, мляко и соев сос.
Рецепта за десерт:
- Разтваряне на подправките. В купа разбъркваме черния пипер, червения пипер, соевия сос, млякото, олиото и кърито. Трябва да се разтворят подправките, за да се получи хомогенна смес.
- Нарязване на продуктите. Нарязваме чесъна и джинджифила на ситно. Картофите нарязваме на кубчета, с размер като за мусака.
- Сглобяване на ястието. Подреждаме всичко в тава и заливаме със сместа от подправките. Добре е да изберем по-голяма тава, защото има опасност млякото да изкипи. Захлупваме тавата с алуминиево фолио.
- Печене. Печем на загрята до 180 градуса фурна за 1 час. След като измине един час, махаме фолиото и запичаме за още 15 минути.
No comments yet, be the first to leave one!