- Отнема общо
- 17 mins
- Време на готвене
- 12 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 3 people
- Вид
- Предястие
- Рецепта от
- От
- August 30, 2016
- 2 броя
- Круши
- 100 гр
- Орехи
- 1 брой
- Камамбер
- 6 филии
- Типов хляб
Хубавата храна не винаги трябва да струва много пари. Типичен пример за гурме храна е запечен камамбер с плодове и орехи.
Камамберът е типично френско сирене. То се характеризира със средно наситен аромат и вкус, които са благоприятни за съчетаване с различни видове плодове. На цвят сиренето е бледо с леки нюанси на жълто. На повърхността си има кора (плесен), а вътре е меко и кремовидно. Препоръчваме Ви да опитате този печен камамбер в компанията на чаша хубаво мерло – деликатес от 18-ти век.
Рецепта за десерт:
- Подготовка за печене. Слагаме сиренето камамбер в тава, върху хартия за печене. С помощта на нож изрязваме хикс върху външния пласт на сиренето. Това се прави, защото след като влезе във фурната, камамберът ще се разтопи отвътре. Там, където е изрязано, ще се отвори и ще може по-лесно да го консумираме след това. Около него в тавата слагаме ореховите ядки и разрязаната на 4 круша.
- Печене. Печем на предварително загрята на 220 градуса фурна за около 10-12 минути. На 10-тата минута във фурната или на скаричка слагаме да се опекат филиите хляб.
- Сервиране. Внимавайте, когато сервирате топлия камамбер, защото вътре е течен и може да Ви изгори. Сервира се заедно с изпечените ядки, круша и сушени смокини. Най-лесно е за консумация, когато отчупим малко парче хляб и го натопим в разтопеното сирене.
No comments yet, be the first to leave one!