- Отнема общо
- 30 mins
- Време на готвене
- 10 mins
- Трудност
- Средно
- Порции
- 3 people
- Рецепта от
- От
- September 13, 2016
- 300 гр
- Царевица-консерва
- 3 броя
- Свински вратни пържоли
- 300 гр
- Грах - консерва
- 1 брой
- Кромид лук
- 4 стръка
- Магданоз
- 100 ml
- Соев сос
- 100 ml
- Вода
Крехкото свинско месо, което само се отделя от кокала, се постига традиционно чрез дълго и продължително готвене. Днес ще Ви покажем как да направите крехки свински пържоли с царевица и грах за по-малко от половин час. За целта ще използваме тенджера под налягане.
Друга рецепта за свински пържоли:
- Рязане на зеленчуците. Режем лука и магданоза на едро. В тази рецепета ще използваме тенджера под налягане и е важно да не наситняваме магданоза много, защото той може да запуши клапана на тенджерата.
- Сглобяване. В тенджерата слагаме соевия сос, водата, пържолите, лука, магданоза и консервите грах и царевица. Трябва да оставим водата от консервите. Повечето хора предпочитат да я изхвърлят, но течността е пълна с аромати и вкусове. Добавяме царевицата и граха с водата им.
- Варене. Варим в тенджера под налягане. Първоначално на силен огън, докато започне да изкарва въздух от клапана, след това намаляваме на средно силен котлон и варим още за около 20 минути.
No comments yet, be the first to leave one!