Крехки свински пържоли с царевица и грах

Отнема общо
30 mins
Време на готвене
10 mins
Трудност
Средно
Порции
3 people
Рецепта от
От
300 гр
Царевица-консерва
3 броя
Свински вратни пържоли
300 гр
Грах - консерва
1 брой
Кромид лук
4 стръка
Магданоз
100 ml
Соев сос
100 ml
Вода
Крехки свински пържоли с царевица и грах

Крехкото свинско месо, което само се отделя от кокала, се постига традиционно чрез дълго и продължително готвене. Днес ще Ви покажем как да направите крехки свински пържоли с царевица и грах за по-малко от половин час. За целта ще използваме тенджера под налягане.

Готвар, рецепта - крехки свински пържоли с царевица и грах

Друга рецепта за свински пържоли: 

Пиле върху бутилка

  1. Рязане на зеленчуците. Режем лука и магданоза на едро. В тази рецепета ще използваме тенджера под налягане и е важно да не наситняваме магданоза много, защото той може да запуши клапана на тенджерата.
  2. Сглобяване. В тенджерата слагаме соевия сос, водата, пържолите, лука, магданоза и консервите грах и царевица. Трябва да оставим водата от консервите. Повечето хора предпочитат да я изхвърлят, но течността е пълна с аромати и вкусове. Добавяме царевицата и граха с водата им.
  3. Варене. Варим в тенджера под налягане. Първоначално на силен огън, докато започне да изкарва въздух от клапана, след това намаляваме на средно силен котлон и варим още за около 20 минути.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*