- Отнема общо
- 45 mins
- Време на готвене
- 10 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 2 people
- Вид
- Десерт
- Рецепта от
- От
- July 25, 2016
- 10 броя
- Малки вафлички
- 200 гр
- Шоколад за готвене
Лесен Готвар-Кат с две съставки ще Ви очарова, както с вкус, така и с простота на приготвяне.
Друг интересен десерт, който се прави от остатъчни продукти.
- Разтапяне на шоколада. Слагаме 150 грама от шоколадовия кувертюр (познат още и като шоколад за готвене) за 30 секунди на максимална температура в микровълновата фурна. След това към него прибавяме и останалите 50 грама. Бъркаме енергично, докато целият шоколад се разтопи и стане гладък. Оставяме го настрана, за да почине малко, докато се сгъсти леко. Ако не намерите шоколад за готвене, може да използвате и обикновен. Хубаво е да се използва такъв с по-голямо съдържание на какао - над 50%. Млечният шоколад (както и този с ниско съдържание на какао) не е предназначен за готвене. Има голяма вероятност да не се разтопи хубаво, да остане на шупли или направо да се пресече.
- Овалване на вафличките. Ако нямате малки вафлички, може да ползвате и обикновени, но разделени на 4 парчета: първо веднъж по широчина, после веднъж по дължина. Слагаме вафличките в шоколада и ги овалваме добре. Нормално е да остане част от разтопения шоколад. Слагаме вафличките в хладилника. След 5 минути ги изваждаме и с помощта на лъжица ги заливаме с останалия шоколад. Връщаме вафличките в хладилника за около половин час.
No comments yet, be the first to leave one!