Лесен Готвар-Кат с две съставки

Отнема общо
45 mins
Време на готвене
10 mins
Трудност
Лесно
Порции
2 people
Вид
Десерт
Рецепта от
От
10 броя
Малки вафлички
200 гр
Шоколад за готвене
Лесен Готвар-Кат с две съставки

Лесен Готвар-Кат с две съставки ще Ви очарова, както с вкус, така и с простота на приготвяне.

Готвар, рецепта - Калмари в бирена панировка

Друг интересен десерт, който се прави от остатъчни продукти.

Рециклирани бонбони – изхвърляйте по-малко храна

  1. Разтапяне на шоколада. Слагаме 150 грама от шоколадовия кувертюр (познат още и като шоколад за готвене) за 30 секунди на максимална температура в микровълновата фурна. След това към него прибавяме и останалите 50 грама. Бъркаме енергично, докато целият шоколад се разтопи и стане гладък. Оставяме го настрана, за да почине малко, докато се сгъсти леко. Ако не намерите шоколад за готвене, може да използвате и обикновен. Хубаво е да се използва такъв с по-голямо съдържание на какао - над 50%. Млечният шоколад (както и този с ниско съдържание на какао) не е предназначен за готвене. Има голяма вероятност да не се разтопи хубаво, да остане на шупли или направо да се пресече.
  2. Овалване на вафличките. Ако нямате малки вафлички, може да ползвате и обикновени, но разделени на 4 парчета: първо веднъж по широчина, после веднъж по дължина. Слагаме вафличките в шоколада и ги овалваме добре. Нормално е да остане част от разтопения шоколад. Слагаме вафличките в хладилника. След 5 минути ги изваждаме и с помощта на лъжица ги заливаме с останалия шоколад. Връщаме вафличките в хладилника за около половин час.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*