Зеленчуков гювеч с пилешко

Отнема общо
155 mins
Време на готвене
35 mins
Трудност
Средно
Порции
6 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
2 броя
Пилешки бутчета
2 броя
Пилешки крилца
500 гр
Картофи
500 гр
Зелени чушки
200 гр
Гъби
500 гр
Кромид лук
300 гр
Домат
500 гр
Тиквички
500 гр
Патладжани
100 ml
Олио
20 гр
Сол
4 щипки
Червен пипер
4 щипки
Черен пипер
6 щипки
Чубрица
2 броя
Дафинов лист
1 глава
Чесън
Зеленчуков гювеч с пилешко

Днес ще Ви покажем традиционно ястие – зеленчуков гювеч с пилешко. За по-дълбок и плътен вкус, ще запечем предварително всички продукти на скара. Ако си мислите, че няма с какво да Ви впечатли един гювеч със зеленчуци и месо, осмелете се да приготвите тази рецепта и да впечатлите близките си!

Готвар, рецепта - Зеленчуков гювеч с пилешко

  1. Овкусяване на мазнината. В купа слагаме всички подправки и олиото, като бъркаме енергично докато солта се разтвори напълно. Когато разтваряме подправките в мазнината, по-равномерно овкусяваме зеленчуците.
  2. Рязане. Режем всички зеленчуци на едро, без гъбите, които оставяме цели. При готвенето в гювеч, зеленчуците се приготвят дълго време на бавна температура. Ако нарежем зеленчуците на малки парчета, ще получим зеленчукова каша.
  3. Печене. Минаваме всички зеленчуци на грил, колкото да хванат загар. Така гювечът ще има по-плътен и дълбок вкус. Накрая слагаме и пилешките бутчета за около 2 минути от страна. Ако имате грил на естествени въглища под ръка, не се колебайте да го използвате, но и на електрическа скара става.
  4. Задушаване. Редим изпечените зеленчуци диретно в гювеча. Отгоре слагаме пилешкото. Накрая заливаме обилно всичко с мазнината и подправките. Печем на предварително загрята на 180 градуса фурна за 2 часа.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*