- Отнема общо
- 50 mins
- Време на готвене
- 10 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 1 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- August 19, 2016
- 1 брой
- Пилешки гърди
- 1000 ml
- Вода
- 100 гр
- Сол
- 1 брой
- Червена чушка
Ще Ви покажем много лесна марината, с която да си направите невероятно сочни пилешки шишчета. Време е да съберете семейството си за обяд или вечеря!
- Рязане. Нарязваме пилешките гърди на кубчета с дебелина около 1см. Препоръчително е кубчетата да не бъдат много малки, нито много дебели. Ако са малки, те ще изгорят при печене и въпреки маринатата ще стана сухи. Ако са много дебели, ще останат сурови, което е недопустимо за пилешкото.
- Мариноване. В студената вода слагаме солта и черния пипер. Бъркаме енергично, докато цялата сол се разтвори във водата. Слагаме нарязаното на кубчета пилешко филе и оставяме в хладилника за минимум 30 минути.
- Рязане на чушката. Нарязваме чушката на кубчета с големина, колкото на парчетата от месото. Ако нарежем чушката на по-големи парчета, те ще повдигнат шишчето така, че месото да няма достъп до скарата или тигана. Така то няма да се изпече добре. Ако пък парчетата чушка са по-малки, тогава рискуваме те да не се изпекат. Ако не можете да направите еднакви парчета, по-добрият вариант е те да са по-малки.
- Печене. Подсушаваме добре месото от маринатата. Нанизваме го на шишче като редуваме едно парче месо, едно чушка. Печем на средно загрята скара за около 10 минути, като обръщаме периодично. Ако не Ви се занимава да правите шишчета, може да изпържите месото директно в тиган - и в двата случая се получава крехко и сочно филе.
No comments yet, be the first to leave one!