Гювече с боб и ребърца

Отнема общо
130 mins
Време на готвене
10 mins
Трудност
Средно
Порции
2 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
300 гр
Боб от консерва
450 гр
Свински гърди с ребра
2 броя
Морков
1 брой
Домат
4 щипки
Сол
2 щипки
Червен пипер
2 щипки
Черен пипер
3 стръка
Мащерка
30 ml
Олио
Гювече с боб и ребърца

Гювече с боб и ребърца. За специални вечери и семейни сбирки. Приятен апетит!

Готвар, рецепта - Гювече с боб и ребърца

  1. Рязане на зеленчуците. Режем морковите на полукръгове (разрязваме на две по дължина и после правим парченца с дебелина около сантиметър). Режем лука на полумесеци и е важно, когато правим това, първо да отрежем по половин сантиметър от двата края на главата, защото тук целим по-лесно разпадане на частите. Доматът също се нарязва на шайби с дебелина около сантиметър.
  2. Запържване. Запържваме месото в олиото на много силно загрят котлон. Високата първоначална температура е необходима за запечатване на месото. Когато то придобие лека коричка от запържване, сме сигурни, че при печенето няма да започне да отделя сокове, които да попречат на обработката му. Когато месото е запържено, го вадим от тигана и на негово място прибавяме първо морковите. След една минута добавяме и лука. Запържваме зеленчуците заедно за още около минута, отново на силен котлон. Накрая прибавяме и боба, запържвайки и него при зеленчуците за двайсетина секунди.
  3. Сглобяване на гювечето. На дъното на гювечето подреждаме две-три шайби домат, като използваме колкото парченца са необходими, за да покрием дъното на съда. Отгоре поставяме две-три парчета от месото и го покриваме със запържените зеленчуци. Върху този слой, редим останалите парчета месо.
  4. Печене. Печем в загрята на около 200 градуса фурна за два часа.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*