- Отнема общо
- 20 mins
- Време на готвене
- 16 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 3 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- August 26, 2016
- 1 брой
- Краставица
- 500 кг
- Попчета
- 1 брой
- Зелена ябълка
- 20 ml
- Зехтин
- 10 ml
- Балсамов оцет
- 5 щипки
- Сол
- 3 щипки
- Черен пипер
- 100 гр
- Царевично брашно
- 100 гр
- Брашно (тип 500)
- 30 гр
- Галета
Какво по-хубаво и лесно от пържена рибка със свежа салата? Предлагаме Ви да пробвате нашето предложение – хрупкави попчета със салата от краставица и ябълка.
Вижте още рибни рецепти в нашата категория риба.
- Направа на панировката. В купа смесваме двата вида брашно, галетата, черния пипер и 3 щипки сол. Разбъркваме ги енергично, докато сместа стане с единороден цвят.
- Почистване на рибата. Ако попчетата не са предварително почистени от вътрешностите, заемаме се с тази процедура под течаща вода. След това с помощта на назъбен нож отстраняваме люспите ѝ. Ще разберете, че сте отстранили люспите, когато прокарате пръст по продължението на рибата - ако някъде Ви убоде, значи има останала люспа. По желание можете да отстраните и хрилете. След като изчистим рибата я подсушаваме добре.
- Направа на салатата. Нарязваме краставицата и ябълката на лентички, към тях добавяме останалото количество сол, зехтина и балсамовия оцет. Разбъркваме добре, за да се овкусят всички продукти.
- Пържене. Потапяме попчетата в брашното. Хубаво е да сложим брашно и в коремчето на рибата. След това изтръскваме излишното брашно и пържим рибките в загрято олио за около 3-4 минути. Оставяме да се изцедят върху решетка.
No comments yet, be the first to leave one!