Хрупкави попчета със салата от краставица и ябълка

Отнема общо
20 mins
Време на готвене
16 mins
Трудност
Лесно
Порции
3 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
1 брой
Краставица
500 кг
Попчета
1 брой
Зелена ябълка
20 ml
Зехтин
10 ml
Балсамов оцет
5 щипки
Сол
3 щипки
Черен пипер
100 гр
Царевично брашно
100 гр
Брашно (тип 500)
30 гр
Галета
Хрупкави попчета със салата от краставица и ябълка

Какво по-хубаво и лесно от пържена рибка със свежа салата? Предлагаме Ви да пробвате нашето предложение – хрупкави попчета със салата от краставица и ябълка.

попчета Готвар, рецепта - Хрупкави попчета със салата от краставица и ябълка

Вижте още рибни рецепти в нашата категория риба.

  1. Направа на панировката. В купа смесваме двата вида брашно, галетата, черния пипер и 3 щипки сол. Разбъркваме ги енергично, докато сместа стане с единороден цвят.
  2. Почистване на рибата. Ако попчетата не са предварително почистени от вътрешностите, заемаме се с тази процедура под течаща вода. След това с помощта на назъбен нож отстраняваме люспите ѝ. Ще разберете, че сте отстранили люспите, когато прокарате пръст по продължението на рибата - ако някъде Ви убоде, значи има останала люспа. По желание можете да отстраните и хрилете. След като изчистим рибата я подсушаваме добре.
  3. Направа на салатата. Нарязваме краставицата и ябълката на лентички, към тях добавяме останалото количество сол, зехтина и балсамовия оцет. Разбъркваме добре, за да се овкусят всички продукти.
  4. Пържене. Потапяме попчетата в брашното. Хубаво е да сложим брашно и в коремчето на рибата. След това изтръскваме излишното брашно и пържим рибките в загрято олио за около 3-4 минути. Оставяме да се изцедят върху решетка.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*