- Отнема общо
- 170 mins
- Време на готвене
- 20 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 4 people
- Вид
- Десерт
- Рецепта от
- От
- August 18, 2016
- 100 ml
- Ром
- 100 гр
- Захар
- 500 гр
- Кисело мляко
- 300 гр
- Къпини
- 1 пакетче
- Желатин
Ако Ви се хапва лек и приятен летен десерт, направете си къпинов мус с кисело мляко. Вкусът му е несравним!
- Направа на соса. В тенджера (или дълбок тиган) поставяме къпините и захарта. Слагаме на средно силен котлон за 10 минути, като разбъркваме периодично. Целта е къпините да пуснат сос и захарта да се разтопи в него. След като са изминали 7-8 минути добавяме и рома. Оставяме сместа да се охлади добре.
- Разтваряне на желатина. Слагаме желатина в 6 с.л. студена вода и го оставяме да набъбне. Разтопяваме го на водна баня. Винаги, когато правим студен десерт, трябва да го разтваряме на водна баня. Ако правим топъл десерт, слагаме желатина директно вътре.
- Сглобяване. Прибавяме киселото мляко при охладените къпини, добавяме и разтопения желатин. Бъркаме добре, докато сместа придобие един цвят.
- Стягане. Прехвърляме муса в малки купички, завиваме ги със стреч фолио и ги оставяме в хладилник за минимум 2 часа. Пожелание можем да аранжираме с пресни къпини.
No comments yet, be the first to leave one!