Лепнещи крилца с мед

Отнема общо
75 mins
Време на готвене
15 mins
Трудност
Лесно
Порции
3 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
1 кг
Пилешки крилца
100 гр
Доматено пюре
30 ml
Соев сос
50 ml
Мед
1 щипка
Сол
2 щипки
Червен пипер
2 щипки
Черен пипер
1 щипка
Босилек
20 ml
Олио
Лепнещи крилца с мед

Ето една интересна рецепта за вкусни пилешки крилца с мед.

Готвар, рецепта - Лепнещи крилца

Ако предпочитате пилето в китайски стил:

Пиле върху бутилка

  1. Подготовка на месото. Пилешкото месо не се мие. Микробите, които то съдържа, се унищожават, когато температурата на местото достигне 75 градуса. Това се постига при термична обработка. От друга страна, миенето на месото само разпространява наличните в него микроби по мивката и другите повърхности. Разделяме крилцата на три части, като режем през всяка става.
  2. Направа на марината. Омесваме всички останали продукти в купа и бъркаме енергично, докато медът се разтвори напълно. Овалваме крилата хубаво в маринатата. Добре е да ги втъркваме добре и да ги оставим да попият в хладилник за около десет минути.
  3. Печене. Подреждаме крилцата в намазнена с олиото тава и печем в загрята фурна на 180 градуса. Печенето трае един час.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*