- Отнема общо
- 75 mins
- Време на готвене
- 15 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 3 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- July 29, 2016
- 1 кг
- Пилешки крилца
- 100 гр
- Доматено пюре
- 30 ml
- Соев сос
- 50 ml
- Мед
- 1 щипка
- Сол
- 2 щипки
- Червен пипер
- 2 щипки
- Черен пипер
- 1 щипка
- Босилек
- 20 ml
- Олио
Ето една интересна рецепта за вкусни пилешки крилца с мед.
Ако предпочитате пилето в китайски стил:
- Подготовка на месото. Пилешкото месо не се мие. Микробите, които то съдържа, се унищожават, когато температурата на местото достигне 75 градуса. Това се постига при термична обработка. От друга страна, миенето на месото само разпространява наличните в него микроби по мивката и другите повърхности. Разделяме крилцата на три части, като режем през всяка става.
- Направа на марината. Омесваме всички останали продукти в купа и бъркаме енергично, докато медът се разтвори напълно. Овалваме крилата хубаво в маринатата. Добре е да ги втъркваме добре и да ги оставим да попият в хладилник за около десет минути.
- Печене. Подреждаме крилцата в намазнена с олиото тава и печем в загрята фурна на 180 градуса. Печенето трае един час.
No comments yet, be the first to leave one!