Лесни сандвичи за планина

Отнема общо
20 mins
Време на готвене
20 mins
Трудност
Лесно
Порции
4 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
400 гр
Пушен свински врат
400 гр
Кашкавал
1 брой
Хляб
200 гр
Маргарин
2 брой
Зелена чушка
Лесни сандвичи за планина

Лятото е сезонът, в който хората тръгват на преходи в планината. Добрата храна е от съществено значение за хубавото прекарване сред природата. Ще Ви покажем как да си направите лесни сандвичи за планина, които да бъдат питателни и богати на разнообразни хранителни вещества.
Разбира се, изборът на продукти е строго индивидуален и варира според различните вкусове. Трябва обаче да се съобразим с някои специфични характеристики. Месото, което слагаме в сандвичите, трябва да е минало през опушване, по този начин става по-трайно. Препоръчително е също така, то да бъде калорично. Това е причината ние да изберем да сложим пушен свински врат, а не филе. Повечето мазнини и калории в планината означават енергия и жизненост, нашият съвет е да не се лишавате от тях. За да се даде допълнителна хранителност в сандвича се слага маргарин и кашкавал, който е богат на протеини и мазнини. Хубаво е да се използва маргарин пред масло, защото маслото е по-температурно податливо, тоест има по-голяма вероятност да се развали на жегата.
Забележка: Не изхвърляйте опаковката на хляба, тя ще Ви трябва.

Готвар, рецепта - Лесни сандвичи за планина

Вижте цялата ни статия по темата:

Рециклирани бонбони – изхвърляйте по-малко храна

 

  1. Рязане. Хубаво е, когато режем кашкавала да намокрим ножа. Така кашкавалът няма да залепва по него. Месото и чушките режем на тънко, без да се стараем парчетата да бъдат еднакви.
  2. Мазане на филиите. Мажем филиите по двойки. Започваме от крайшника и филийката до него, хубаво е да следваме начина, по който са били наредени филиите в плика. Добре е да се маже с по-дебел слой маргарин, защото той ще играе и ролята на сос. В сандвичите за планина не може да си позволим сосове, защото има вероятност да се развалят в жегата.
  3. Сглобяване. След като сме намазали филиите, редим месото, кашкавала и чушките и ги затваряме. Връщаме готовите сандвичи в плика, така ще ги направим максимално компактни.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*