- Отнема общо
- 20 mins
- Време на готвене
- 20 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 4 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- August 11, 2016
- 400 гр
- Пушен свински врат
- 400 гр
- Кашкавал
- 1 брой
- Хляб
- 200 гр
- Маргарин
- 2 брой
- Зелена чушка
Лятото е сезонът, в който хората тръгват на преходи в планината. Добрата храна е от съществено значение за хубавото прекарване сред природата. Ще Ви покажем как да си направите лесни сандвичи за планина, които да бъдат питателни и богати на разнообразни хранителни вещества.
Разбира се, изборът на продукти е строго индивидуален и варира според различните вкусове. Трябва обаче да се съобразим с някои специфични характеристики. Месото, което слагаме в сандвичите, трябва да е минало през опушване, по този начин става по-трайно. Препоръчително е също така, то да бъде калорично. Това е причината ние да изберем да сложим пушен свински врат, а не филе. Повечето мазнини и калории в планината означават енергия и жизненост, нашият съвет е да не се лишавате от тях. За да се даде допълнителна хранителност в сандвича се слага маргарин и кашкавал, който е богат на протеини и мазнини. Хубаво е да се използва маргарин пред масло, защото маслото е по-температурно податливо, тоест има по-голяма вероятност да се развали на жегата.
Забележка: Не изхвърляйте опаковката на хляба, тя ще Ви трябва.
Вижте цялата ни статия по темата:
- Рязане. Хубаво е, когато режем кашкавала да намокрим ножа. Така кашкавалът няма да залепва по него. Месото и чушките режем на тънко, без да се стараем парчетата да бъдат еднакви.
- Мазане на филиите. Мажем филиите по двойки. Започваме от крайшника и филийката до него, хубаво е да следваме начина, по който са били наредени филиите в плика. Добре е да се маже с по-дебел слой маргарин, защото той ще играе и ролята на сос. В сандвичите за планина не може да си позволим сосове, защото има вероятност да се развалят в жегата.
- Сглобяване. След като сме намазали филиите, редим месото, кашкавала и чушките и ги затваряме. Връщаме готовите сандвичи в плика, така ще ги направим максимално компактни.
No comments yet, be the first to leave one!