- Отнема общо
- 35 mins
- Трудност
- Лесно
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- July 21, 2016
- 200 гр
- Брашно (тип 500)
- 100 ml
- Топла вода
- 7 гр
- Суха мая
- 1 с. л.
- Зехтин
- 1 щипка
- Сол
- 1 щипка
- Захар
Лесно тесто за пица. Тестото е един от най-важните елементи за хубава пица. В тази рецепта ще Ви покажем как да го приготвите за отрицателно време, получавайки чудесна основа за тестени продукти.
Повечето хора предпочитат да купят готово тесто от магазините, а не да приготвят прясно. Ние Ви съветваме да го направите в домашни условия, уверяваме Ви, че вкусът си заслужава.
С нашето лесно тесто за пица тестото направихме пица с бекон и сирена. Може да видите рецептата тук.
Предлагаме Ви да си сготвите и нашата вкусна пица “Готвар”:
За перфектната домашна пица
Трябва да се обърне внимание на всички съставки и продукти. С рецептата за лесно тесто за пица си гарантирате, че най-важният и основен продукт е пухкав, свеж и с високо домашно качество.
Но, за да зарадвате семейството си още повече, може да приготвите и домашен доматен сос. Ние ви предлагаме да опитате нашата рецепта за лесен доматен сос. Отнема само 15 минути, но качеството на пицата се увеличава стократно!
- Пресяване на брашното. Чрез пресяването повече въздух навлиза в тестото, правейки го леко и пухкаво. Ако нямате време или сито за брашно, не се притеснявайте, може да изпуснете тази стъпка, не е фатално за крайния резултат.
- Месене на тестото. От брашното правим кладенче и слагаме вътре всички продукти. Месим, докато се получи сравнително меко тесто, което да не лепне. След това завиваме тестото с кърпа или с фолио за свежо съхранение и оставяме да втаса. Най-лесният и бърз начин за това е да пуснем фурната на максимално високи градуси за 20 секунди и след това да открехнем вратичката. Оставяме тестото там за 30 минути.
- Разточване. След това размесваме тестото още една минута на набрашнен плот. Важно е да не се натиска прекалено силно, както и да не се меси много време, защото ще стане твърдо. Всички ние знаем, че тестото за пица трябва да е леко и въздушно. След това го разточваме. Най-сръчният и практичен начин е с ръце - леко притискаме тестото в центъра и разтягаме към краищата. Важно е да не забравяме, че хубавата пица има неправилна форма – не си играйте да правите идеален кръг.
No comments yet, be the first to leave one!