- Отнема общо
- 80 mins
- Време на готвене
- 20 mins
- Трудност
- Средно
- Порции
- 4 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- August 16, 2016
- 4 броя
- Пресни картофи
- 150 гр
- Царевица-консерва
- 150 гр
- Крема сирене
- 150 гр
- Кашкавал
- 1 брой
- Домат
- 1 скилидка
- Чесън
- 3 щипки
- Самардала
- 3 щипки
- Риган
- 3 щипки
- Чубрица
- 2 щипки
- Сол
- 50 ml
- Зехтин
Днешното ни предложение за хубаво и пълноценно ястие е пълнени картофи със сирена, царевица и домат.
А за десерт тези вкусни макарони на фурна:
- Издълбаване на картофите. Разрязваме картофите през средата по дължина. След това с помощта на малко ножче маркираме къде ще бъде издълбан картофът. Най-лесно той се изважда с лъжица, когато обаче сме минали преди това с нож. Няма опасност да нараним кората или да издълбаем повече от необходимото.
- Направа на плънката. Нарязваме на дребно половината от това, което сме извадили от картофите. Добавяме царевицата, крема сиренето, нарязаните на кубчета домати и кашкавал. Овкусяваме с всички подправки. Разбъркваме добре.
- Пълнене на картофите. Преди да напълним картофите с плънката, правим тънък разрез в долния край на картофа. Внимавайте да не направите много дълбок разрез, който да образува дупка, защото плънката ще изтече през нея. Тази процедура се прави, за да може да остане картофът прав при печене, а не да се наклони и плънката да изтече в тавата. Преди да напълним "лодките", мажем всеки картоф обилно с мазнината. После ги пълним със сместа.
- Печене. Тавата се завива с алуминиево фолио и се пече на 200 градуса за 45 минути. След това, фолиото се маха и се пече още 15 минути на същите градуси.
No comments yet, be the first to leave one!