Пълнено пиле с ориз и зелен фасул

Отнема общо
130 mins
Време на готвене
30 mins
Трудност
Средно
Порции
4 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
250 ml
Вода
100 гр
Ориз
1 брой
Цяло пиле до 1.5 кг
100 гр
Зелен фасул
4 стръка
Магданоз
5 щипки
Сол
3 щипки
Червен пушен пипер
3 щипки
Чили пипер
2 щипки
Джоджен
1 глава
Кромид лук
70 ml
Олио
Пълнено пиле с ориз и зелен фасул

Какво ще кажете за вкусна вечеря с пълнено пиле с ориз, към който сме добавили и зелен фасул?

Готвар, рецепта - Пълнено пиле с ориз и зелен фасул

Друга интересна рецепта с пиле:

Пиле върху бутилка

  1. Приготвяне на ориза. В тиган загряваме 20 милилитра олио, в което се запържват оризът и нарязаният на немного ситни кубчета лук. Добре е да задушим за две-три минути. Овкусява се с три щипки сол, една щипка червен пипер и една щипка джоджен. Съветваме Ви да добавите подправките, след като сте запържили ориза и лука, тъй като има опасност да загорят. В тигана добавяме водата и бъркаме. Варим на слаб огън, докато оризът поеме цялата вода. При него се добавя зеленият фасул и се обърква добре.

  2. Приготвяне на микс от подправки. Всички останали подправки се смесват заедно и се втриват добре.
  3. Пълнене на пилето. Не мием пилешкото месо, а само го подсушаваме. Миенето има неочаквани странични последици. Микробите, които пилето съдържа, се унищожават, когато температурата на местото достигне 75 градуса. Това се постига при термична обработка. От друга страна, миенето на месото само разпространява наличните в него микроби по мивката и другите повърхности. Овкусяваме кухината на пилето с една щипка от микса от подправки. Пълним пилето с готовия ориз със зеленчуци.
  4. Овкусяване на пилето. Мажем пилето с мазнината и втриваме добре останалата част от микса от подправки. Защипваме отвора с две клечки, за да сме сигурни, че плънката ще остане на място.
  5. Печене. В тава се сипва 50 мл вода, за да сме сигурни, че месото няма да залепне. Печем в загрята на 180 градуса фурна за час и 40 минути. След като извадим пилето, оставяме да "почине" за десет минути. Готовото месо не трябва да се реже веднага, защото така рискуваме да му изтекат соковете и то да се изсуши.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*