- Отнема общо
- 25 mins
- Време на готвене
- 5 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 2 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- August 28, 2016
- 5 ml
- Зехтин
- 20 ml
- Олио
- 4 щипки
- Сол
- 4 щипки
- Къри
- 1 стрък
- Целина
- 300 ml
- Прясно мляко
- 200 гр
- Замръзен грах
- 200 гр
- Филе пъстърва
- 1 щипка
- Черен пипер
Отново ще Ви предложим “класическо” ястие, което сме разнообразили с нетрадиционна съставка. Опитвайте се постоянно да експериментирате в кухнята, ще се изненадате колко хубава комбинация е пъстърва на тиган с пюре от грах с къри.
Друга рецепта от категория риба:
- Варена на грахта. В малка тенджерка или касерола слагаме замразения грах, прясното мляко и нарязаната на ситно целина. Съдът трябва да е малък, за да може млякото да покрива грахта и да го свари добре. Преди да нарежем целината я обелваме с помощта на белачка за зеленчуци. В млякото слагаме също така 1 щипка сол и 1 щипка къри. Варим, докато грахта се свари напълно.
- Направа на пюрето. След като грахта се е сварил добре - на средна температура това отнема около 20 минути, пюрираме сместа с помощта на пасатор. Добавяме останалото количество къри и по преценка още сол. По желание пюрето от грах може да бъде прекарано през цедка, за да се отстранят люспите, но така пюрето ще стане 2 пъти по-малко на количество.
- Направа на пъстървата. Загряваме тиган, след което в него слагаме малко мазнина, когато и тя се загрее, добавяме филето от пъстърва с кожата надолу. На добре загрят тиган пържим не повече от 30 секунди. След което обръщаме рибата за не повече от 20 секунди. Няма по-лошо нещо от суха риба, внимавайте да не я обработвате на тигана твърде дълго.
- Сервиране. Сервираме рибата върху канапе от пюрето от грах. За да бъде хрупкава кожата, рибата трябва да бъде сервирана с кожата нагоре, защото иначе ще се задуши и ще стане мека. Отгоре поръсваме с една щипка сол, черен пипер и пожелание няколко капки екстра върджин зехтин.
No comments yet, be the first to leave one!