Печен свински джолан със зеленчуков гювеч

Отнема общо
140 mins
Време на готвене
20 mins
Трудност
Средно
Порции
7 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
1 брой
Кромид лук
3 броя
Червени чушки
1 брой
Патладжан
1 кг
Картофи
1 брой
Свински джолан около 1 кг
2 броя
Моркови
50 ml
Олио
400 ml
Вода
10 гр
Сол
10 гр
Мащерка
10 гр
Червен пипер
5 гр
Черен пипер
1 брой
Дафинов лист
1 брой
Домат
2 скилидки
Чесън
Печен свински джолан със зеленчуков гювеч

Всички знаем, че готвенето в глинен съд прави храната по-специална. Рецептата ни за печен свински джолан със зеленчуков гювеч може да бъде приготвена и в обикновена тава. Но в глинен съд Ви гарантираме, че месото ще стане сочно и меко, а гювечът – за него не ни останаха думи…

Как ще подейства гювечето на нашия печен свински джолан?

Готвенето в глинен съд гарантира постоянна температура и задушаване на продуктите. Препоръчително е, когато готвите в гювече, да не загрявате прекалено много фурната. Колкото по-ниска е температурата на фурната, толкова по-хубаво ще стане яденето.

Освен това ще е добре да включите фурната чак след като гювечът вече е вътре. По този начин се застраховате, че глиненото гювече няма да се спука от рязката температурна разлика.
Готвар, рецепта, рецепти, готвене, продукти - Печен свински джолан със зеленчуков гювеч

Другите ни рецепти за свински джолан и свинско гювече:

Свински джоланчета с бира, мед и горчица

Печен джолан с хрупкава кожа

Гювече със свинско, картофи и бира

  1. Рязане на зеленчуците. Нарязваме патладжана на едри кубчета около 1 см. Слагаме ги в гевгир и ги осоляваме. Това се прави, за да пуснат горчивата си вода. През това време нарязваме и останалите продукти. Хубаво е всички парчета да бъдат с относително еднакъв размер кубчета - около 1 см.
  2. Подправяне. В глинения съд слагаме зеленчуците и наливаме водата. Слагаме половината подправки и половината олио и разбъркваме добре.
  3. Подготовка за печене. Свинският джолан намазваме с останалата мазнина и останалите подправки. Слагаме го при зеленчуците.
  4. Печене. Печем свинския джолан със зеленчуци 2 часа на предварително загрята на 180 градуса фурна.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*