Печени свински ребърца с бира, мед и горчица

Отнема общо
140 mins
Време на готвене
10 mins
Трудност
Средно
Порции
3 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
1 кг
Свински гърди с ребра
350 ml
Бира
50 гр
Горчица
100 ml
Мед
1 глава
Кромид лук
20 гр
Сол
Печени свински ребърца с бира, мед и горчица

Нека придадем допълнителен вкус на печените свински ребърца, добавяйки бира, мед и горчица.

продукти за рецепта Готвар, рецепта - Печени свински ребърца с бира, мед и горчица

Друга рецепта за ребърца:

Портокалови макарони на фурна

  1. Подготовка за печене. В тавичка слагаме меда, горчицата и бирата. Разбъркваме ги, докато медът не се разтвори напълно в течността. Нарязваме лука на полумесеци и го слагаме в тавата. Посоляваме месото добре и също го поставяме в съда. Поливаме го обилно с течността.
  2. Печене. Желателно е месото да бъде с костите нагоре, така то ще стане много крехко. Също така трябва тавичката да е малка, за да може течността да залива поне половината от ребрата. Завиваме я с алуминиево фолио. Първоначално печем на 250 градуса за 20 минути, след което намаляваме градусите на 180. Печем още 90 минути. Накрая махаме фолиото, завъртаме месото така, че ребърцата да са в течността и запичаме за 10 минути на 200 градуса.
  3. Направа на сос. Най-лесният и хубав сос е този, в който се е пекло месото. Водата обаче е твърде много, за това трябва да се извари. Най-удобно е след като сме извадили месото, да сложим тавата директно на котлона. Ако не искате тавата да обгори от котлона, преместете течността в тиган. Редуцираме, докато стане лепкав и гъст сос.
  4. Сервиране. Важно е да не забравяме, че месото не трябва да се разрязва поне 10 минути след като е излязло от фурната. След това го нарязваме според предпочитанията си, а отгоре го заливаме с вкусния сос.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*