- Отнема общо
- 140 mins
- Време на готвене
- 10 mins
- Трудност
- Средно
- Порции
- 3 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- August 29, 2016
- 1 кг
- Свински гърди с ребра
- 350 ml
- Бира
- 50 гр
- Горчица
- 100 ml
- Мед
- 1 глава
- Кромид лук
- 20 гр
- Сол
Нека придадем допълнителен вкус на печените свински ребърца, добавяйки бира, мед и горчица.
Друга рецепта за ребърца:
- Подготовка за печене. В тавичка слагаме меда, горчицата и бирата. Разбъркваме ги, докато медът не се разтвори напълно в течността. Нарязваме лука на полумесеци и го слагаме в тавата. Посоляваме месото добре и също го поставяме в съда. Поливаме го обилно с течността.
- Печене. Желателно е месото да бъде с костите нагоре, така то ще стане много крехко. Също така трябва тавичката да е малка, за да може течността да залива поне половината от ребрата. Завиваме я с алуминиево фолио. Първоначално печем на 250 градуса за 20 минути, след което намаляваме градусите на 180. Печем още 90 минути. Накрая махаме фолиото, завъртаме месото така, че ребърцата да са в течността и запичаме за 10 минути на 200 градуса.
- Направа на сос. Най-лесният и хубав сос е този, в който се е пекло месото. Водата обаче е твърде много, за това трябва да се извари. Най-удобно е след като сме извадили месото, да сложим тавата директно на котлона. Ако не искате тавата да обгори от котлона, преместете течността в тиган. Редуцираме, докато стане лепкав и гъст сос.
- Сервиране. Важно е да не забравяме, че месото не трябва да се разрязва поне 10 минути след като е излязло от фурната. След това го нарязваме според предпочитанията си, а отгоре го заливаме с вкусния сос.
No comments yet, be the first to leave one!