- Отнема общо
- 40 mins
- Време на готвене
- 30 mins
- Трудност
- Средно
- Порции
- 1 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- July 6, 2016
- 1 брой
- Пилешко филе
- 60 гр
- Обезмаслена извара
- 1 щипка
- Сол
- 1 щипка
- Черен пипер
- 1 брой
- Червена чушка
Пилешки рол с извара е ястие с два от най-евтините и качествени протеина в търговската мрежа: извара и пилешко филе. Сами по себе си и двата продукта имат задължително място в менюто на всеки, който се храни здравословно.
Пилешкото филе е може би най-предпочитаното месо, по време на специален хранителен режим. То е сравнително евтино, съдържа в себе си високи нива на протеин и ниски нива на мазнини. Изварата не е толкова често срещана в менюто ни, но тя ни най-малко не отстъпва по хранителна стойност на пилето. Изключително важно е, когато се храните здравословно, да използвате максимално разнообразие от продукти и техники за приготвянето им.
Това се прави, поради две основни причини:
За да функционира правилно организмът ни, той се нуждае от различни вещества: белтъчини, фибри, въглехидрати и дори мазнини. Често срещана грешка по време на диета е да се консумират определен тип храни с близък спектър. Опитвайте се да правите колкото се може по-разнообразни комбинации от зеленчуци, месо, риба, млечни продукти, плодове и др.
Разнообразието на продукти и техники кара организма Ви да не „мисли“, че е на диета. Може би една от най-честите грешки по време на хранителен режим е именно тази: използването на еднакви продукти и еднакви техники за приготвянето им. Пилешкото филе може да не е само на скара, то може да бъде сочно, вкусно, ароматизирано и най-вече също толкова полезно, колкото това на скара.
Рецептата “Пилешки рол с извара”е идеален пример за постигане на максимата: “Полезната храна не трябва да бъде скучна”.
Тази рецепта е типичен пример за диетична, здравословна и вкусна храна. Изваратa и чушката придават на месото завършен, богат и плътен вкус.
Друга интересна рецепта с пилешко:
Другите ни любими диетични ястия с пилешко:
- Направете прорез през средата на филето, така че филето да стане два пъти по-дълго и тънко.
- Нарежете чушката през средата по дължина и я напълнете с изварата.
- Поставете напълнената с извара чушка в единия край на филето. Направете стегнат рол. За по-хубави резултати, завържете филето с конец. Ако нямате специален кухненски конец, използвайте обикновен бял, който трябва да бъде двоен и задължително предварително накиснат във вода, за да не изгори във фурната.
- Подправете пилешкото руло със сол и черен пипер. При тази рецепта, можем да си позволим да овкусяваме предварително, защото чушката хидратира месото допълнително и съответно ликвидира възможността то да се изсуши.
- Сложете го в тава, покрита с хартия за печене. Ако нямате хартия, може да не я използвате, но задължително сложете мазнина на дъното на тавата. Печете около 30 минути на 180 градуса.
- Оставете вече изпеченото месо да "почине" около 5 минути, преди консумиране. Тази стъпка е важна винаги, когато обработвате термично месо.
No comments yet, be the first to leave one!