Пилешки рол с извара

Отнема общо
40 mins
Време на готвене
30 mins
Трудност
Средно
Порции
1 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
1 брой
Пилешко филе
60 гр
Обезмаслена извара
1 щипка
Сол
1 щипка
Черен пипер
1 брой
Червена чушка
Пилешки рол с извара

Пилешки рол с извара е ястие с два от най-евтините и качествени протеина в търговската мрежа: извара и пилешко филе. Сами по себе си и двата продукта имат задължително място в менюто на всеки, който се храни здравословно.

Пилешкото филе е може би най-предпочитаното месо, по време на специален хранителен режим. То е сравнително евтино, съдържа в себе си високи нива на протеин и ниски нива на мазнини. Изварата не е толкова често срещана в менюто ни, но тя ни най-малко не отстъпва по хранителна стойност на пилето. Изключително важно е, когато се храните здравословно, да използвате максимално разнообразие от продукти и техники за приготвянето им.

Това се прави, поради две основни причини:

  • За да функционира правилно организмът ни, той се нуждае от различни вещества: белтъчини, фибри, въглехидрати и дори мазнини. Често срещана грешка по време на диета е да се консумират определен тип храни с близък спектър. Опитвайте се да правите колкото се може по-разнообразни комбинации от зеленчуци, месо, риба, млечни продукти, плодове и др.

  • Разнообразието на продукти и техники кара организма Ви да не „мисли“, че е на диета. Може би една от най-честите грешки по време на хранителен режим е именно тази: използването на еднакви продукти и еднакви техники за приготвянето им. Пилешкото филе може да не е само на скара, то може да бъде сочно, вкусно, ароматизирано и най-вече също толкова полезно, колкото това на скара.

Рецептата “Пилешки рол с извара”е идеален пример за постигане на максимата: “Полезната храна не трябва да бъде скучна”.

Тази рецепта е типичен пример за диетична, здравословна и вкусна храна. Изваратa и чушката придават на месото завършен, богат и плътен вкус.

Готвар - Пилешки рол с извара

Друга интересна рецепта с пилешко:

Рециклирани бонбони – изхвърляйте по-малко храна

Другите ни любими диетични ястия с пилешко:

Пилешка пържола със салата от краставица и мента

Диетични гърди в доматен сос

  1. Направете прорез през средата на филето, така че филето да стане два пъти по-дълго и тънко.
  2. Нарежете чушката през средата по дължина и я напълнете с изварата.
    104
  3. Поставете напълнената с извара чушка в единия край на филето. Направете стегнат рол. За по-хубави резултати, завържете филето с конец. Ако нямате специален кухненски конец, използвайте обикновен бял, който трябва да бъде двоен и задължително предварително накиснат във вода, за да не изгори във фурната.
    105
  4. Подправете пилешкото руло със сол и черен пипер. При тази рецепта, можем да си позволим да овкусяваме предварително, защото чушката хидратира месото допълнително и съответно ликвидира възможността то да се изсуши.
  5. Сложете го в тава, покрита с хартия за печене. Ако нямате хартия, може да не я използвате, но задължително сложете мазнина на дъното на тавата. Печете около 30 минути на 180 градуса.
  6. Оставете вече изпеченото месо да "почине" около 5 минути, преди консумиране. Тази стъпка е важна винаги, когато обработвате термично месо.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*