Свински джоланчета с бира, мед и горчица

Отнема общо
185 mins
Време на готвене
175 mins
Трудност
Средно
Порции
4 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
20 ml
Олио
30 ml
Соев сос
20 гр
Горчица
1 кг
Картофи
20 гр
Мед
300 ml
Бира
2 броя
Свински джоланчета
4 щипки
Сол
4 щипки
Черен пипер
4 стръка
Мащерка
1 брой
Дафинов лист
1 скилидка
Чесън
Свински джоланчета с бира, мед и горчица

Свински джоланчета с бира, мед и горчица са пример за непретенциозна, но вкусна храна.

Има ли нужда да ви убеждаваме колко вкусна и ароматна става хрупкавата коричка, с аромат на мед и бира?Още по-хубавото е, че ако веднъж овладеете маринатата, ще можете да я прилагате когато и към каквото си поискате. Бирата и медът не са само за пилешките крилца! Сами ще се убедите.

Забележка при приготвянето на свински джоланчета с бира, мед и горчица:

В случая картофите ни са само измити, без да бъдат белени. Това е практика при пресните картофи, които трудно се белят. Но ако печете обикновени картофи с обелката, това спомага за задушаването и съхранява вкуса и аромата на картофа.

Готвар - Свински джоланчета с бира, мед и горчица

Вижте и другите ни рецепти за свински джолан:

Печен джолан с хрупкава кожа

Печен свински джолан със зеленчуков гювеч

  1. Подготовка на месото. Подсушаваме месото. Ако то не се подсуши, когато го сложим във фурната, вместо да започне да се запича и да придобие златист цвят, ще се задуши и ще стане еластично. След това джоланчетата се мажат с олиото от всички страни. Много хора правят грешката вместо да намазват месото с мазнина, да мажат тавата. Aко приготвяме тестени изделия е по-удачно да намажем съда с мазнина, защото е по-лесно. Когато обаче готвим месо е по-желателно да се намаслява продукта. Така ще си гарантираме, че той ще се запече равномерно от всички страни. Накрая поръсваме джоланчетата със сол и черен пипер.
  2. Запечатване на месото. Загряваме фурната на максимална степен и пъхаме месото вътре. В нашия случай 230 градуса за 15 минути.
  3. Задушаване не месото. Вадим тавата от фурната и наливаме бирата и соевия сос. След това в течността слагаме мащерката, дафиновия лист и смачкана скилидка чесън. Желателно е да ползвате по-малка тава, така че течността да стига поне до половината на месото. По този начин то ще стане изключително крехко. Завиваме тавата с алуминиево фолио. Връщаме я във фурната и печем на максимални градуси още 10 минути. Това се прави, за да може течността да заври и да сготви месото по-бързо. След това намаляваме фурната на 170 градуса и печем 1:45 минути.
  4. Печене на картофите. Измиваме картофите много добре. Режем ги през средата по дължина. След това вадим тавата и махаме фолиото. Изваждаме джоланчетата и редим картофите. Отгоре връщаме джоланите и печем без фолио още 40 минути на 170 градуса. Имайте предвид че картофите са пресни, ако използвате стари - или ги нарежете по-дребно, или увеличете времето за готвене.
  5. Глазиране на месото. След като картофите са готови, мажем месото със смес от горчица и мед. Връщаме ястието във фурната за 5 минути или докато хване загар. Ако сте традиционалист и не обичате мед и горчица върху месо, изпуснете тази стъпка, но честно казано, ще съжалявате. Не забравяйте, че месото трябва да „почине“ поне 5 минути, преди да го консумирате.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*