- Отнема общо
- 75 mins
- Време на готвене
- 10 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 3 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- October 6, 2016
- 4 щипки
- Черен пипер
- 2 щипки
- Червен пипер
- 2 броя
- Дафинов лист
- 10 гр
- Сол
- 1 скилидка
- Чесън
- 700 гр
- Свински гърди с ребра
- 2 щипка
- Ким
- 2 щипки
- Мащерка
Ясно е, че няма как всеки ден да си приготвяме бавно готвеща се храна. В същото време обаче не е много добра идея да се храним на крак и да тъпчем организма си с вредни храни. Най-вече защото са пълни с консерванти. Начинът да намерим златната среда – като приготвяме домашна и качествена храна, но с помощта на няколко трика, така че тя да отнема по-малко време от обикновено. Ето как например да си сготвите свински ребърца на скара за малко повече от час, като имате предвид, че това капризно за готвене месо обикновено отнема минимум два часа.
Ако сте запален почитател на свински ребърца на скара…
Вижте още няколко лесни и невероятно вкусни рецепти за един от най-предпочитаните свински продукти – Ребра, запечени във фолио,
Свински ребра печени с мед, бира и горчица,
Лепкави ребра с мед, соев сос и ром
- Запичане на подправките. В тенджерка слагаме всички подправки и чесъна и ги запичаме леко за около 1 минута. Така всички подправки ще пуснат своите аромати и ще овкусят ребърцата по-добре.
- Варене. При подправките наливаме около 600 ml вода. Когато водата заври, слагаме ребърцата. Препоръчително е да ползвате малка тенджерка, така ще използвате по-малко количество вода и ребърцата, благодарение на подправките, ще се овкусят чудесно. Варим ребрата на слаб котлон за около 30 минути. За да станат крехки, водата трябва да ги покрива.
- Печене. Запичаме ребърцата на силна скара за около 20-25 минути, като периодично ги обръщаме от всички страни. Ребрата могат да се запечат и на тиган или във фурната.
No comments yet, be the first to leave one!