Свинско бон филе със сос от къпини

Отнема общо
30 mins
Време на готвене
20 mins
Трудност
Средно
Порции
3 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
400 гр
Свинско бон филе
150 гр
Къпини
100 ml
Червено вино
20 гр
Масло
5 щипки
Сол
3 щипки
Червен пипер
30 ml
Олио
Свинско бон филе със сос от къпини

Много хора отбягват да готвят със свинско бон филе, защото го намират за сухо. Ще Ви покажем как да го направите сочно и крехко в комбинация със сос от къпини.
Готвар, рецепта - Свинско бон филе със сос от къпини

Домашна сладоледена торта за десерт:

Малиново смути без захар

  1. Махане на ципите. Върху бон филето често остават ципи, които трябва да отстраним. Ципите лесно се намират, те са с бял цвят. Най-лесният начин е, когато прокараме ножа през средата на ципата и я изтеглим към краищата. Не изхвърляйте ципите, с тяхна помощ ще обогатите вкуса на соса.
  2. Оформяне на пържоли. Режем парчета с дебелина около 2 см. След това ги притискаме леко в горния край, така че да се оформи пържола.
  3. Пържене. В сгорещен тиган изсипваме олиото. Посоляваме месото със сол и пипер и го поставяме в тигана. Препоръчително е да се соли малко преди да се сложи в тигана, защото солта ще изкара водата от месото и то ще стане сухо. Пържим на силен котлон 2 минути от всяка страна и около 1 минута по краищата на месото. За да стане сочно, то трябва да бъде леко розово в средата. След като го изпържим, го оставяме да "почине", а през това време правим соса.
  4. Направа на соса. В същия тиган, в който сме пържили месото, добавяме къпините и червеното вино. Слагаме по една щипка сол и черен пипер. Хубаво е къпините да бъдат много зрели, ако не разполагате с такива, може да сложите една с.л. захар. Варим сместа докато течността изври 1/3. След като изключим котлона слагаме студено масло и разбъркваме енергично.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*