- Отнема общо
- 30 mins
- Време на готвене
- 20 mins
- Трудност
- Средно
- Порции
- 3 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- August 23, 2016
- 400 гр
- Свинско бон филе
- 150 гр
- Къпини
- 100 ml
- Червено вино
- 20 гр
- Масло
- 5 щипки
- Сол
- 3 щипки
- Червен пипер
- 30 ml
- Олио
Много хора отбягват да готвят със свинско бон филе, защото го намират за сухо. Ще Ви покажем как да го направите сочно и крехко в комбинация със сос от къпини.
Домашна сладоледена торта за десерт:
- Махане на ципите. Върху бон филето често остават ципи, които трябва да отстраним. Ципите лесно се намират, те са с бял цвят. Най-лесният начин е, когато прокараме ножа през средата на ципата и я изтеглим към краищата. Не изхвърляйте ципите, с тяхна помощ ще обогатите вкуса на соса.
- Оформяне на пържоли. Режем парчета с дебелина около 2 см. След това ги притискаме леко в горния край, така че да се оформи пържола.
- Пържене. В сгорещен тиган изсипваме олиото. Посоляваме месото със сол и пипер и го поставяме в тигана. Препоръчително е да се соли малко преди да се сложи в тигана, защото солта ще изкара водата от месото и то ще стане сухо. Пържим на силен котлон 2 минути от всяка страна и около 1 минута по краищата на месото. За да стане сочно, то трябва да бъде леко розово в средата. След като го изпържим, го оставяме да "почине", а през това време правим соса.
- Направа на соса. В същия тиган, в който сме пържили месото, добавяме къпините и червеното вино. Слагаме по една щипка сол и черен пипер. Хубаво е къпините да бъдат много зрели, ако не разполагате с такива, може да сложите една с.л. захар. Варим сместа докато течността изври 1/3. След като изключим котлона слагаме студено масло и разбъркваме енергично.
No comments yet, be the first to leave one!