Запечен камамбер с плодове и орехи

Отнема общо
17 mins
Време на готвене
12 mins
Трудност
Лесно
Порции
3 people
Вид
Предястие
Рецепта от
От
2 броя
Круши
100 гр
Орехи
1 брой
Камамбер
6 филии
Типов хляб
Запечен камамбер с плодове и орехи

Хубавата храна не винаги трябва да струва много пари. Типичен пример за гурме храна е запечен камамбер с плодове и орехи.

Камамберът е типично френско сирене. То се характеризира със средно наситен аромат и вкус, които са благоприятни за съчетаване с различни видове плодове. На цвят сиренето е бледо с леки нюанси на жълто. На повърхността си има кора (плесен), а вътре е меко и кремовидно. Препоръчваме Ви да опитате този печен камамбер в компанията на чаша хубаво мерло – деликатес от 18-ти век.

продукти Готвар, рецепта - Запечен камамбер с плодове и орехи

Рецепта за десерт:

Малиново смути без захар

  1. Подготовка за печене. Слагаме сиренето камамбер в тава, върху хартия за печене. С помощта на нож изрязваме хикс върху външния пласт на сиренето. Това се прави, защото след като влезе във фурната, камамберът ще се разтопи отвътре. Там, където е изрязано, ще се отвори и ще може по-лесно да го консумираме след това. Около него в тавата слагаме ореховите ядки и разрязаната на 4 круша.
  2. Печене. Печем на предварително загрята на 220 градуса фурна за около 10-12 минути. На 10-тата минута във фурната или на скаричка слагаме да се опекат филиите хляб.
  3. Сервиране. Внимавайте, когато сервирате топлия камамбер, защото вътре е течен и може да Ви изгори. Сервира се заедно с изпечените ядки, круша и сушени смокини. Най-лесно е за консумация, когато отчупим малко парче хляб и го натопим в разтопеното сирене.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*