- Отнема общо
- 155 mins
- Време на готвене
- 35 mins
- Трудност
- Средно
- Порции
- 6 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- August 18, 2016
- 2 броя
- Пилешки бутчета
- 2 броя
- Пилешки крилца
- 500 гр
- Картофи
- 500 гр
- Зелени чушки
- 200 гр
- Гъби
- 500 гр
- Кромид лук
- 300 гр
- Домат
- 500 гр
- Тиквички
- 500 гр
- Патладжани
- 100 ml
- Олио
- 20 гр
- Сол
- 4 щипки
- Червен пипер
- 4 щипки
- Черен пипер
- 6 щипки
- Чубрица
- 2 броя
- Дафинов лист
- 1 глава
- Чесън
Днес ще Ви покажем традиционно ястие – зеленчуков гювеч с пилешко. За по-дълбок и плътен вкус, ще запечем предварително всички продукти на скара. Ако си мислите, че няма с какво да Ви впечатли един гювеч със зеленчуци и месо, осмелете се да приготвите тази рецепта и да впечатлите близките си!
- Овкусяване на мазнината. В купа слагаме всички подправки и олиото, като бъркаме енергично докато солта се разтвори напълно. Когато разтваряме подправките в мазнината, по-равномерно овкусяваме зеленчуците.
- Рязане. Режем всички зеленчуци на едро, без гъбите, които оставяме цели. При готвенето в гювеч, зеленчуците се приготвят дълго време на бавна температура. Ако нарежем зеленчуците на малки парчета, ще получим зеленчукова каша.
- Печене. Минаваме всички зеленчуци на грил, колкото да хванат загар. Така гювечът ще има по-плътен и дълбок вкус. Накрая слагаме и пилешките бутчета за около 2 минути от страна. Ако имате грил на естествени въглища под ръка, не се колебайте да го използвате, но и на електрическа скара става.
- Задушаване. Редим изпечените зеленчуци диретно в гювеча. Отгоре слагаме пилешкото. Накрая заливаме обилно всичко с мазнината и подправките. Печем на предварително загрята на 180 градуса фурна за 2 часа.
No comments yet, be the first to leave one!