- Отнема общо
- 35 mins
- Време на готвене
- 10 mins
- Трудност
- Средно
- Порции
- 2 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- August 31, 2016
- 2 броя
- Пилешки гърди
- 1 стрък
- Целина
- 20 гр
- Кашкавал
- 20 гр
- Краве сирене
- 3 стръка
- Магданоз
- 50 гр
- Бекон
- 3 щипки
- Сол
- 2 щипки
- Червен пипер
- 20 ml
- Олио
Няма как да не Ви се е случвало да намерите вкъщи хладилник с много остатъчни продукти, които да се чудите какво да правите. Нашият съвет е да пробвате да съчетавате наглед несъвместими продукти и да измисляте нови ястия, защото в кухнята няма правила и въображението Ви трябва да твори. Рецептата за пълнени пилешки гърди със сирена и зелении е именно такава.
Интересно предложение за десерт от рециклирана храна:
- Накълцване. Кълцаме много на ситно магданоза и целината. Хубаво е целината да се обели преди да се нареже. Ако не Ви се занимава да кълцате на дребно, минете ги през пасатор. Продуктите нямат достатъчно течност в себе си, за да станат на пюре и ще се накълцат.
- Подготовка на месото. Пилешките гърди режем през средата по дължина. Целта е от тях да се образува "пеперуда", тоест не ги режем до края.
- Пълнене на гърдите. Режем бекона, сиренето и кашкавала на тънки лентички. В гърдите поставяме малко от целината и магданоза. Върху тях слагаме бекон, кашкавал и сирене. Посоляваме със сол и червен пипер и захлупваме. Накрая намазваме гърдите с мазнината и пожелание поставяме лентички бекон.
- Печене. Печем на предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути.
No comments yet, be the first to leave one!