Пълнени пилешки гърди със сирена и зелении

Отнема общо
35 mins
Време на готвене
10 mins
Трудност
Средно
Порции
2 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
2 броя
Пилешки гърди
1 стрък
Целина
20 гр
Кашкавал
20 гр
Краве сирене
3 стръка
Магданоз
50 гр
Бекон
3 щипки
Сол
2 щипки
Червен пипер
20 ml
Олио
Пълнени пилешки гърди със сирена и зелении

Няма как да не Ви се е случвало да намерите вкъщи хладилник с много остатъчни продукти, които да се чудите какво да правите. Нашият съвет е да пробвате да съчетавате наглед несъвместими продукти и да измисляте нови ястия, защото в кухнята няма правила и въображението Ви трябва да твори. Рецептата за пълнени пилешки гърди със сирена и зелении е именно такава.
продукти Пълнени пилешки гърди със сирена и зелении

Интересно предложение за десерт от рециклирана храна:

Рециклирани бонбони – изхвърляйте по-малко храна

  1. Накълцване. Кълцаме много на ситно магданоза и целината. Хубаво е целината да се обели преди да се нареже. Ако не Ви се занимава да кълцате на дребно, минете ги през пасатор. Продуктите нямат достатъчно течност в себе си, за да станат на пюре и ще се накълцат.
  2. Подготовка на месото. Пилешките гърди режем през средата по дължина. Целта е от тях да се образува "пеперуда", тоест не ги режем до края.
  3. Пълнене на гърдите. Режем бекона, сиренето и кашкавала на тънки лентички. В гърдите поставяме малко от целината и магданоза. Върху тях слагаме бекон, кашкавал и сирене. Посоляваме със сол и червен пипер и захлупваме. Накрая намазваме гърдите с мазнината и пожелание поставяме лентички бекон.
  4. Печене. Печем на предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*