- Отнема общо
- 20 mins
- Време на готвене
- 20 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 4 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- September 3, 2016
- 1 брой
- Тиквичка
- 2 броя
- Морков
- 1 пакет
- Спагети
- 5 щипки
- Сол
- 4 щипки
- Риган
- 1 брой
- Червена чушка
- 1 брой
- Зелена чушка
- 100 ml
- Зехтин
Една от основните грешки при приготвянето на спагети е правенето на прекалено тежки сосове, които убиват вкуса на самата паста. Ето защо сме решили да Ви дадем рецепта за семпли, но изключително вкусни и добре балансирани спагети с мариновани зеленчуци.
Друга рецепта за спагети:
- Мариноване на зеленчуците. Режем всички зеленчуци на тънки лентички. Най-лесният начин да постигнем желания резултат е да използваме белачка. Така парченцата ще бъдат както достатъчно тънки, така и равномерни по големина, едно спрямо друго. Мариноваме ги в 30 мл. зехтин и 4 щипки риган. Не се слага сол, за да се избегне цялата вода, която ще се отдели от тиквичката. Поставяме зеленчуците в купа със сместа и ги оставяме настрана, докато приготвяме останалата част от рецептата – пастата. Това отнема приблизително 15 минути. Не е проблем зеленчуците да останат в маринатата и повече. Можем просто да ги оставим да поемат вкусовете и да се захванем с тях, чак накрая при сглобяването на ястието.
- Приготвяне на спагетите. Спагетите се слагат във вряла вода, подсолена с минимум 4 щипки сол. Солта се прибавя във водата още преди тя да е завряла по две причини. На първо място, солта понижава температурата на кипене на водата, което означава, че тя ще заври по-бързо. От друга страна, винаги когато работим с течности, е добре солта да се разтваря в тях, защото така сме сигурни, че продуктите ще се овкусят равномерно. На различните пасти им отнема различно време за варене. Най-добре е да се съобразите с указанията на опаковката.
- Сглобяване на ястието. Добре е компонентите да се смесят, докато спагетите са още топли, за да попият по-добре вкусовете. В голяма купа прибавяме маринованите зеленчуци при пастата. Разбъркваме енергично и през това време добавяме още 70 мл. зехтин. Не се притеснявайте да добавите повече от него. Той е най-здравословната мазнина, която се ползва в кулинарията, а в нашия случай, споява компонентите на ястието в едно балансирано цяло. Не солим, защото пастата е овкусена при варенето.
No comments yet, be the first to leave one!