Спагети с мариновани зеленчуци

Отнема общо
20 mins
Време на готвене
20 mins
Трудност
Лесно
Порции
4 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
1 брой
Тиквичка
2 броя
Морков
1 пакет
Спагети
5 щипки
Сол
4 щипки
Риган
1 брой
Червена чушка
1 брой
Зелена чушка
100 ml
Зехтин
Спагети с мариновани зеленчуци

Една от основните грешки при приготвянето на спагети е правенето на прекалено тежки сосове, които убиват вкуса на самата паста. Ето защо сме решили да Ви дадем рецепта за семпли, но изключително вкусни и добре балансирани спагети с мариновани зеленчуци.
продукти Готвар, рецепта - Спагети с мариновани зеленчуци

Друга рецепта за спагети:

Бързи спагети с пикантен сос

  1. Мариноване на зеленчуците. Режем всички зеленчуци на тънки лентички. Най-лесният начин да постигнем желания резултат е да използваме белачка. Така парченцата ще бъдат както достатъчно тънки, така и равномерни по големина, едно спрямо друго. Мариноваме ги в 30 мл. зехтин и 4 щипки риган. Не се слага сол, за да се избегне цялата вода, която ще се отдели от тиквичката. Поставяме зеленчуците в купа със сместа и ги оставяме настрана, докато приготвяме останалата част от рецептата – пастата. Това отнема приблизително 15 минути. Не е проблем зеленчуците да останат в маринатата и повече. Можем просто да ги оставим да поемат вкусовете и да се захванем с тях, чак накрая при сглобяването на ястието.
  2. Приготвяне на спагетите. Спагетите се слагат във вряла вода, подсолена с минимум 4 щипки сол. Солта се прибавя във водата още преди тя да е завряла по две причини. На първо място, солта понижава температурата на кипене на водата, което означава, че тя ще заври по-бързо. От друга страна, винаги когато работим с течности, е добре солта да се разтваря в тях, защото така сме сигурни, че продуктите ще се овкусят равномерно. На различните пасти им отнема различно време за варене. Най-добре е да се съобразите с указанията на опаковката.
  3. Сглобяване на ястието. Добре е компонентите да се смесят, докато спагетите са още топли, за да попият по-добре вкусовете. В голяма купа прибавяме маринованите зеленчуци при пастата. Разбъркваме енергично и през това време добавяме още 70 мл. зехтин. Не се притеснявайте да добавите повече от него. Той е най-здравословната мазнина, която се ползва в кулинарията, а в нашия случай, споява компонентите на ястието в едно балансирано цяло. Не солим, защото пастата е овкусена при варенето.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*