Бързи спагети с пикантен сос

Отнема общо
15 mins
Време на готвене
5 mins
Трудност
Лесно
Порции
1 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
150 гр
Спагети
200 гр
Доматен сос
300 ml
Вода
5 гр
Сол
2 броя
Люти чушлета
20 ml
Зехтин
Бързи спагети с пикантен сос

Понякога приготвянето на хубави спагети със сос отнема доста време. В тази рецепта ще Ви покажем как да сготвите бързи спагети с пикантен сос. За целта сме използвали много лесен доматен сос, вижте тук.

Готвар, рецепта - Бързи спагети с пикантен сос

  1. Запържване на чушката. Нарязваме лютата чушка на ситно. Стремим се да съхраним семките, защото най-голямата част от лютивината, се съдържа именно в тях. Слагаме нарязаната чушка и мазнината направо в тенджерата, в която ще готвим соса. Запържваме на силен котлон за около минута.
  2. Приготвяне на соса. В тенджерата при чушката добавяме доматения сос, водата и солта. Варим отново на силен котлон, докато заври сместа.
  3. Добавяне на пастата. След като сосът е заврял, слагаме спагетите в тенджерата. Понеже спагетите са дълги и не се побират изцяло в тенджерата, има опасност да станат наполовина преварени, а в другата си част – да останат сурови. За това, не ги изчакваме да омекнат и да се потопят изцяло сами, а притискаме спагетите с ръка, докато целите потънат. Друг възможен вариант е, от самото начало да счупим спагетите наполовина, за да се поберат наведнъж. Продължителността на варенето на спагетите зависи от вида им, така че Ви съветваме да следвате инструкциите на опаковката. При всички случаи, варенето на пастата не би трябвало да отнеме повече от 5-6 минути. Разбърквайте периодично, за да не загори доматеният сос.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*