- Отнема общо
- 35 mins
- Време на готвене
- 15 mins
- Трудност
- Средно
- Порции
- 6 people
- Вид
- Супа
- Рецепта от
- От
- September 8, 2016
- 2500 ml
- Вода
- 10 щипки
- Сол
- 2 стръка
- Пресен лук
- 70 гр
- Ориз
- 5 щипки
- Къри
- 5 щипки
- Черен пипер
- 2 броя
- Яйца
- 200 гр
- Кисело мляко
- 2 стръка
- Магданоз
- 2 стръка
- Копър
- 3 броя
- Тиквички
- 3 щипки
- Червен пипер
- 1 скилидка
- Чесън
Следващата рецепта спокойно може да влезе в категорията “здравословна храна”. Най-лесният начин да се храним по-балансирано е, когато изключим вредните елементи от една класическа рецепта. В нашия случай ние премахнахме запръжката от класическата супа и постигнахме здравословна супа от тиквички с къри. Не е толкова трудно, нали?
Друга рецепта от нашата категория здравословни:
- Рязане на тиквичките. Режем всички тиквички на средно големи кубчета. Размер по-малък от 1см., както за мусака.
- Варене на тиквичките. Слагаме тиквичките в студената вода и ги сваряваме. Варят се около 10-12 минути. Нека не забравяме, че тиквичката е нежен зеленчук, който не се нуждае от дълго готвене.
- Добавяне на ориза. Към супата добавяме ориза, солта, черния и червен пипер и накълцан на ситно чесън. Варим още 10 минути (или докато се е сварил оризът).
- Слагане на зелениите. След като е уврял оризът, добавяме нарязаните на ситно магданоз, пресен лук и копър. Оставяме на котлона за около 1 минута, колкото да се смесят ароматите.
- Завършване на супата. Разбиваме киселото мляко и яйцата. Пи тях добавяме един черпак от врялата супа и разбъркваме. След това добавяме още един. Така си гарантираме, че застройката се е темперирала и няма да се пресече. След като разбъркаме добре, слагаме разбитите яйца и мляко в супата. След като добавим застройката, отново пускаме котлона и махаме супата, след като заври.
No comments yet, be the first to leave one!