Домашен топъл шоколад с чили

Отнема общо
10 mins
Време на готвене
10 mins
Трудност
Лесно
Порции
2 people
Вид
Напитка
Рецепта от
От
200 ml
Прясно мляко
2 с. л.
Какао
150 гр
Шоколад за готвене
1 с. л.
Захар
1 пакетче
Ванилия
2 щипки
Чили пипер
1 щипка
Канела
Домашен топъл шоколад с чили

Традиционно домашният топъл шоколад е на основата на какао на прах и мляко. Е, ние сме запазили млякото, но сме заменили какаото на прах с шоколад за готвене, за да постигнем още по-наситен вкус на домашна топлина. Заслужава си да опитате нашата рецепта за домашен топъл шоколад с чили, за да можете да усетите всички видове топлина.

Трикове за загряване на прясното мляко за постигане на съвършения домашен топъл шоколад с чили

Когато готвим със загрято прясно мляко е особено важно да внимаваме да не изкипи и да не се пресече. Защото това би провалило вкуса на всяко ястие, особено на такова, в което прясното мляко е основна съставка. За да сме сигурни, че затоплянето на млякото ще ни се получи, може да следваме само две прости правила:

  1. Да загряваме млякото на слаб до средно силен котлон, за да имаме по-голям контрол върху “поведението” на сместа и достатъчно време за реакция на състоянието му.
  2. В момента, в който започне да излиза пара от съда с мляко, трябва веднага да изключим котлона.

Готвар, рецепта, рецепти, готвене, продукти - Домашен топъл шоколад с чили лют продукти

От тук може да разгледате и другите ни специални рецепти за великолепни домашни напитки. 

Рецепти за сладки безалкохолни напитки, на които не можем да се наситим:

Млечен сладоледов шейк с бейлис

Малиново смути без захар

  1. Затопляне на млякото. Затопляме млякото докато не кипне. Най-лесният начин е да го загреем в микровълновата фурна. Ние използваме прясно мляко, което не е закупено от супермаркета, а е домашно. То се характеризира с по-висока масленост. Ако Вие не разполагате с такова, ще по- добре да сложите 100ml мляко и 100 ml сметана.
  2. Рязане на шоколада. Шоколадът за готвене се реже възможно най-тънко. Мързеливата алтернатива на рязането е настъргването с ренде. Ако не успеете да намерите шоколад за готвене, можете да използвате и млечен, но има шанс в топлия шоколад да останат малки неразтворени парченца.
  3. Разтваряне. В чаша слагаме настъргания шоколад, ванилията, канелата, какаото, захарта и чили пипера. Добавяме част от горещото мляко и бъркаме докато шоколадът се разтопи напълно. След това на бавна струйка добавяме останалото мляко, като не спираме да разбъркваме.
  4. Сервиране. Както предполага самото заглавие напитката се поднася гореща. Ще се изненадате колко добре си хармонира чилито с нежния шоколад.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*