- Отнема общо
- 10 mins
- Време на готвене
- 10 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 2 people
- Вид
- Напитка
- Рецепта от
- От
- November 1, 2016
- 200 ml
- Прясно мляко
- 2 с. л.
- Какао
- 150 гр
- Шоколад за готвене
- 1 с. л.
- Захар
- 1 пакетче
- Ванилия
- 2 щипки
- Чили пипер
- 1 щипка
- Канела
Традиционно домашният топъл шоколад е на основата на какао на прах и мляко. Е, ние сме запазили млякото, но сме заменили какаото на прах с шоколад за готвене, за да постигнем още по-наситен вкус на домашна топлина. Заслужава си да опитате нашата рецепта за домашен топъл шоколад с чили, за да можете да усетите всички видове топлина.
Трикове за загряване на прясното мляко за постигане на съвършения домашен топъл шоколад с чили
Когато готвим със загрято прясно мляко е особено важно да внимаваме да не изкипи и да не се пресече. Защото това би провалило вкуса на всяко ястие, особено на такова, в което прясното мляко е основна съставка. За да сме сигурни, че затоплянето на млякото ще ни се получи, може да следваме само две прости правила:
- Да загряваме млякото на слаб до средно силен котлон, за да имаме по-голям контрол върху “поведението” на сместа и достатъчно време за реакция на състоянието му.
- В момента, в който започне да излиза пара от съда с мляко, трябва веднага да изключим котлона.
От тук може да разгледате и другите ни специални рецепти за великолепни домашни напитки.
Рецепти за сладки безалкохолни напитки, на които не можем да се наситим:
- Затопляне на млякото. Затопляме млякото докато не кипне. Най-лесният начин е да го загреем в микровълновата фурна. Ние използваме прясно мляко, което не е закупено от супермаркета, а е домашно. То се характеризира с по-висока масленост. Ако Вие не разполагате с такова, ще по- добре да сложите 100ml мляко и 100 ml сметана.
- Рязане на шоколада. Шоколадът за готвене се реже възможно най-тънко. Мързеливата алтернатива на рязането е настъргването с ренде. Ако не успеете да намерите шоколад за готвене, можете да използвате и млечен, но има шанс в топлия шоколад да останат малки неразтворени парченца.
- Разтваряне. В чаша слагаме настъргания шоколад, ванилията, канелата, какаото, захарта и чили пипера. Добавяме част от горещото мляко и бъркаме докато шоколадът се разтопи напълно. След това на бавна струйка добавяме останалото мляко, като не спираме да разбъркваме.
- Сервиране. Както предполага самото заглавие напитката се поднася гореща. Ще се изненадате колко добре си хармонира чилито с нежния шоколад.
No comments yet, be the first to leave one!