“Домашен барман”: Млечен сладоледов шейк с бейлис

Отнема общо
5 mins
Време на готвене
2 mins
Трудност
Лесно
Порции
2 people
Вид
Десерт
Рецепта от
От
30 ml
Кафе
100 ml
Прясно мляко
100 ml
Бейлис
150 гр
Сладолед - ванилов
1 с. л.
Захарни пръчици
“Домашен барман”: Млечен сладоледов шейк с бейлис

В миналото хората са вярвали, че щом времето не се оправя, значи боговете са им сърдити и трябва да се направи жертвоприношение, което да ги oмилостиви. Е, разбира се, ние няма да жертваме агне или съсед. Решили сме да направим жертва и да не броим калориите, които носи рецептата ни за млечен сладоледов шейк с бейлис. Силно се надяваме така да омилостивим бога на лятото и най-сетне и ние да видим малко слънце.

В Готвар започваме нова рубрика”Домашен барман”, която е посветена на не по-малко значим в ежедневието ни аспект – пийването. Всяка вечеря или среща с приятели става много по-специална при наличието на хубав и завършен коктейл. В тази рецепта Ви представяме “Домашен барман”: млечен сладоледов шейк с бейлис.

Забележка:

Ако премахнем алкохола и кафето от този коктейл, той ще се превърне в един от любимите на всички деца.

Млечен сладоледов шейк с бейлис

Сангрия с бял ром

Вижте и другите коктейли от поредицата ни “Домашен барман”:

Трицветен коктейл

Блъди мери

Уиски със сода и домашни трикове

Млечен сладоледов шейк

Всички коктейли от поредицата ни са популярни и обичани от всички почитатели на алкохола и вкусните и обаятелни напитки. Това, което може да намерите за особено полезно, са домашните трикове. С тях напитките стават по-лесни и по-вкусни, отколкото ако ги пиете в бар. Можете да подобрите това, което има нужда от подобряване и да съкратите това, което има нужда от съкратяване!

Наздраве!

  1. Смесване на продуктите. Слагаме всички продукти, освен захарните пръчици в блендър или подходящ съд за пасатор. Пасираме всички продукти за около минута - целта е да се получи пухкава кремовидна смес.
    2258
  2. Сервиране. Сервираме в дълга чаша и отгоре поръсваме със захарни пръчици.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*