Домашен барман: Уиски със сода и домашни трикове

Отнема общо
5 mins
Време на готвене
5 mins
Трудност
Лесно
Порции
1 people
Вид
Напитка
Рецепта от
От
50 ml
Уиски
50 ml
Сода
1 резан
Лайм
100 гр
Лед
Домашен барман: Уиски със сода и домашни трикове

В рубриката ни домашен барман сме решили да Ви представим един от най-лесните и известни коктейли в света – уиски със сода. В повечето коктейли вкусът и ароматът на самия алкохол малко или повече се губят за сметка на останалите продукти. Този коктейл е напълно различен. Газираната вода отваря още повече аромата и вкуса на уискито, като единствено го прави по-пивко и не толкова тръпчиво на вкус.

Домашен барман Уиски със сода

Ароматна ракия с дъх на бор

Ако сте фенове на класическите коктейли,

…но обичате наситен и леко пиперлив вкус, можем да ви помогнем да си го осигурите вкъщи. С нашата малко обогатена версия на един от най-популярните коктейли в света – блъди мери.

“Домашен барман”: Лесен трицветен разхлаждащ коктейл

  1. Начупване на леда. Тъй като уредите за разтрошаване на лед не са рентабилни в домашни условия (освен ако не правим такива коктейли всеки ден), ние ще Ви покажем как сами да разбиете леда си на парчета, подходящи за коктейл. Изсипваме леда в найлонова торбичка, нея пък увиваме в кърпа. С помощта на тежък предмет (като тиган или чук за начукване на пържоли) започваме да удряме по кърпата. Препоръчително е да използваме кърпа, защото когато започнем да разбиваме леда, някое парче може да разкъса торбичката и ледът да се разпръсне.
    2480
  2. Смесване на продуктите. В чашата, в която е газираната вода, наливаме и уискито. Разбъркваме много внимателно, за да не разгазираме водата.
    2484
  3. Сервиране. Слагаме начупения лед в къса чаша, отгоре наливаме содата с уискито, а най-отгоре изстискваме леко резана лайм, който поставяме също в чашата.
    2483

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*