Домашен барман: Пикантно блъди мери

Отнема общо
10 mins
Време на готвене
2 mins
Трудност
Лесно
Порции
1 people
Вид
Напитка
Рецепта от
От
150 ml
Доматен сок
30 ml
Водка
1 резан
Лимон
2 капки
Сос Уорчестър
1 брой
Люта чушка
2 щипки
Чили пипер
2 щипки
Черен пипер
1 брой
Кисела краставичка
1 стрък
Мента
1 стрък
Пресен лук
Домашен барман: Пикантно блъди мери

Нашата рубрика домашен барман продължава с един от най-известните коктейли в света – блъди мери. Е, ние променихме малко класическата рецепта, като добавихме свежи и току-що откъснати от градината продукти като мента и пресен лук. Също така добавихме люта чушка и кисела краставичка. Спокойно можем да се хванем на бас, че нашата рецепта за пикантно блъди мери е по-хубава от тази на поне половината барове и заведения в страната. Забравихме да споменем, че доматеният ни сок е домашно произведен!

Домашен барман Пикантно блъди мери

Бързи гризини със семена, морска сол и масло

Вижте и другите коктейли от поредицата ни “Домашен барман”:

Трицветен коктейл

Бейлис

Уиски със сода и домашни трикове

Млечен сладоледов шейк

Всички коктейли от поредицата ни са популярни и обичани от всички почитатели на алкохола и вкусните и обаятелни напитки. Това, което може да намерите за особено полезно, са домашните трикове. С тях напитките стават по-лесни и по-вкусни, отколкото ако ги пиете в бар. Можете да подобрите това, което има нужда от подобряване и да съкратите това, което има нужда от съкратяване!

Наздраве!

  1. Ароматизиране на коктейла. В дълбок съд последователно слагаме водка, сос "Уорчестър", 2-3 капки лимонов сок, 1-2 листа мента, люта чушка, по 1 щипка черен и чили пипер и 1-2 резенчета кисела краставичка. Намачкваме леко продуктите, колкото да ароматизират водката. Накрая наливаме доматения сок и разбъркваме добре.
    2405
  2. Направа на ръб с подправки. Натъркваме резенчето лимон по ръба на чашата ,за да го овлажним. В отделна купа разбъркваме 1 щипка черен пипер и 1 щипка чили пипер. След това потапяме чашата в подправките - така всеки път, когато отпиваме от ароматния коктейл допълнително ще усещаме аромата и вкуса на подправките.
    2408
  3. Сервиране. Внимателно наливаме коктейла в чашата с подправки. Гарнираме с пресен лук и всичко, което е останало от първоначалните подправки и продукти. Пожелание в коктейла може да се сложи лед. Ние предпочетохме всички продукти да са добре изстудени, така ледът не разводнява вкуса на коктейла.
    2404

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*