“Домашен барман”: Лесна рецепта за бейлис

Отнема общо
5 mins
Време на готвене
5 mins
Трудност
Лесно
Порции
10 people
Вид
Напитка
Рецепта от
От
2 с. л.
Кафе
390 ml
Уиски
1 консерва
Кондензирано мляко
240 ml
Сметана
2 с. л.
Шоколадов сироп
1 ч. л.
Ванилия
1 ч. л.
Екстракт от бадеми
“Домашен барман”: Лесна рецепта за бейлис

В рубриката ни “Домашен барман” Ви представяме лесна рецепта за бейлис.

Защо бейлис?

Бейлисът е най-известният ликьор в света. Той представлява млечна смес с оригинално ирландско уиски. Спокойно можем да заявим, че бейлисът е едно от най-любимите алкохолни питиета на дамите. Но всъщност той се харесва от всички, които обичат аромата на хубаво уиски, кафе, сметана, ванилия, бадеми, шоколад. Рецептата ни е изключително лесна и се  прави буквално с две стъпки. Другото хубаво на домашно направения бейлис е цената – продуктите, които ще използваме, са сравнително скъпи на пазара, но количеството готов продукт излиза в крайна сметка по-евтин от оригиналния.

Забележка при приготвянето на бейлис:

Ликьорът може да се съхранява до 1 седмица в хладилник, като преди употреба е добре да се разклаща.

Съвет за приготвянето на бейлис:

Препоръчително е да използвате хубаво ирландско уиски, но по желание можете да изберете и по-нисък клас алкохол. Можете дори да замените уискито с ром, например. Не се притеснявайте да експериментирате – само използвайте алкохол, който обичате.

Лесна рецепта за бейлис

Милфьой с цедено кисело мляко и винен сос

Вижте и другите коктейли от поредицата ни “Домашен барман”:

Трицветен коктейл

Блъди мери

Уиски със сода и домашни трикове

Млечен сладоледов шейк

Всички коктейли от поредицата ни са популярни и обичани от всички почитатели на алкохола и вкусните и обаятелни напитки. Това, което може да намерите за особено полезно, са домашните трикове. С тях напитките стават по-лесни и по-вкусни, отколкото ако ги пиете в бар. Можете да подобрите това, което има нужда от подобряване и да съкратите това, което има нужда от съкратяване!

Наздраве!

  1. Смесване на продуктите. Внимателно измерваме всички продукти и ги изсипваме на едно място. Препоръчително е това да бъде кана, за да налеем впоследствие готовия бейлис в бутилка.
    2194
  2. Разбъркване. Разбъркваме енергично - препоръчително е на ръка, защото с миксер ще се образува твърде много пяна. Наливаме готовия бейлис в бутилка и прибираме в хладилника.
    2193
  3. Сервиране. Препоръчително е готовият бейлис да се пие добре охладен, по желание с лед. Наздраве!

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*