“Домашен барман”: Лесен трицветен разхлаждащ коктейл

Отнема общо
5 mins
Време на готвене
5 mins
Трудност
Лесно
Порции
2 people
Вид
Напитка
Рецепта от
От
30 ml
Мента
150 ml
Портокалов сок
30 ml
Сухо шампанско
50 ml
Сок от малини
1 стрък
Мента
1 филиика
Портокал
“Домашен барман”: Лесен трицветен разхлаждащ коктейл

В Готвар започваме нова рубрика”Домашен барман”, която е посветена на не по-малко значим в ежедневието ни аспект – пийването. Всяка вечеря или среща с приятели става много по-специална при наличието на хубав и завършен коктейл. В тази рецепта Ви представяме “Домашен барман”: Лесен трицветен разхлаждащ коктейл. Освен с впечатляващ външен вид, коктейлът е с много лек, приятен и освежаващ вкус. Наличието на алкохол в него е минимално, което го прави идеално за консумация дори в делничните дни, след тежък работен ден, например.

Приготвянето на коктейли има много допирни точки с кулинарията – както и при храната, трябва да избираме хубави сезонни продукти, да ги комбинираме така, че те да не си пречат и най-важното да са невероятно вкусни.
Много хора смятат, че единственото място, където могат да пият хубав коктейл, е в бар или заведение. Ние обаче сме на друго мнение и ако следвате стриктно стъпките, които ще Ви показваме в рецептите, Вашите коктейли ще са дори по-добри от тези в заведенията.

Съвет за приготвянето на разхлаждащ коктейл: 

Сокът от малини, който използваме в рецептата, е домашен и силно концентиран (с много захар). Ако нямате такъв, можете да редуцирате 1/3 сок от компот или да закупите от търговската мрежа.

Забележка за приготвянето на разхлаждащ коктейл:

За този коктейл Ви трябва дълга чаша със съвместимост поне 400 мл и много лед. Ако нямате такава чаша, можете да използвате 2 обикновени и да разделите коктейла на две. Ледът трябва да стига до края на чашата.

трицветен разхлаждащ коктейл рецепта

Сангрия с бял ром

Вижте и другите коктейли от поредицата ни “Домашен барман”:

Бейлис

Блъди мери

Уиски със сода и домашни трикове

Млечен сладоледов шейк

Всички коктейли от поредицата ни са популярни и обичани от всички почитатели на алкохола и вкусните и обаятелни напитки. Това, което може да намерите за особено полезно, са домашните трикове. С тях напитките стават по-лесни и по-вкусни, отколкото ако ги пиете в бар. Можете да подобрите това, което има нужда от подобряване и да съкратите това, което има нужда от съкратяване!

Наздраве!

  1. Наливане на малиновия сок. Първо наливаме малиновия сок. Той е с по-голяма концентрация на захар, съответно е по-плътен. Така плътността му ще задържи горния цвят.
    2182
  2. Добавяне на портокаловия сок. В чашата при малиновия сок добавяме лед. Ледът трябва да стига до края на чашата. Освен охлаждащ ефект, ледът задържа слоевете, за да стане коктейлът трицветен. С помощта на лъжица сипваме внимателно портокаловия сок върху леда.
    2185
  3. Добавяне на последния слой. Добавяме ментата при шампанското. След това отново с помощта на лъжица изсипваме сместа върху леда. Силно газираното шампанско задържа на повърхността ментата и така нашият коктейл вече има три лесно познаваеми слоя.
    2181
  4. Сервиране. Сервираме коктейла с резен портокал и стрък мента. Добавяме и сламки за по-лесна консумация. Слагаме сламките внимателно, за да не разместят слоевете. При консумация, може да разбъркате коктейла, за да смесите ароматите и цветовете му. Как ще го консумирате, си остава личен избор.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*