- Отнема общо
- 50 mins
- Време на готвене
- 10 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 4 people
- Вид
- Десерт
- Рецепта от
- От
- December 21, 2016
Никога не е късно да научите нова рецепта за изключително лесен, вкусен и бърз десерт. Рецептата за пудинг с юфка е толкова лесна и бърза, че можете да оставите да я приготви някое дете.
Сладък пудинг с юфка или за ползите от паста за десерт
По традиция юфката се появява на българската трапеза най-вече на закуска. От деца сме свикнали да я гарнираме с обилно количество захар и бучица сирене. Не е случайно, че именно юфката ни е вдъхновила да експериментираме със смесване на сладко и солено, което е рядкост в българската кухня. Именно неутралният вкус на юфката позволява с него да се експериментира и модифицира допълнително. Тестената паст може да служи за основа на всички вкусове, аромати и ястия, които си изобретим. На основата на личните си предпочитания, разбира се.
Истинското оползотворяване на продуктите се постига тогава, когато намерим начин да ги консумираме в различна форма, състав и с различна функция. Сладката паста не ни е чужда, трябва ли да припомняме за класическият герой макарони на фурна?
Тази рецепта е част от нашето коледно меню, включващо общо 11 ястия. Вижте останалите предложения тук:
Коледно меню по български – сто години история на една трапеза
Може да разгледате и други нестандартни адаптации на паста в десерти:
- Варене на юфката. Слагаме 500 мл. мляко да се вари на котлона заедно със захарта. Когато заври, слагаме юфката за около 1минутa, след което изключваме котлона. Добавяме стафидите. Изчакваме сместа леко да се охлади.
- Направа на заливката. Разбиваме яйцето с останалото мляко. Добавяме ванилията и портокаловата кора.
- Печене. Слагаме юфката и прясното мляко в предварително намаслена тава. Отгоре изсипваме заливката. Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 30 минути.
No comments yet, be the first to leave one!