Пълнени равиоли с маскарпоне и ягоди

Отнема общо
40 mins
Време на готвене
1 mins
Трудност
Специфично
Порции
2 people
Вид
Десерт
Рецепта от
От
110 гр
Брашно (тип 500)
1 брой
Яйце
150 гр
Маскарпоне
50 гр
Сладко от ягоди
Пълнени равиоли с маскарпоне и ягоди

Пълнени равиоли с маскарпоне и ягоди? Защо не, любими италиански продукти, съчетани в едно ястие.

В най-общ смисъл равиолите са два пласта тесто с пълнеж по средата. Както вече споменахме, те са класическо италианско ястие. Повечето хора биха реагирали скептично на комбинацията, поради факта че класическите рецепти са със солена плънка. В Internet изобилстват рецепти на равиоли, пълнени с рикота и спанак или с кайма и доматен сос. В тези класически комбинации няма нищо лошо, напротив доста вкусни са. Ние обаче решихме да разчупим традиционния вкус, правейки иновативен краен продукт.

В тази рецепта ще направим равиоли с две различни топлинни обработки. Едните равиоли ще сварим, а другите ще изпържим.

Тук е важно да се спомене, че тази рецепта е с обикновеното и най-разпространено в България брашно – тип 500. На пазара в момента има италиански брашна тип 00, които са специално за паста и пица. Ние обаче Ви показваме по-евтиния вариант и ви гарантираме, че няма особена разлика във вкуса. Ако все пак използвате италианско брашно – съотношението на яйца с брашно, трябва да е на едно яйце – 100 гр. брашно.

пълнени равиоли

Друга интересна рецепта от категория “Паста”:

Талиатели със сьомга и сметана

Пълнени равиоли с домашен уют:

Както знаете, ще ви подканим сами да приготвите тестото си за равиоли. Разбира се, трябва да имате предвид, че ще бъде много по-лесно, ако разполагате с машинка за паста. В противен случай, може би пак ще успеете – ако точите много амбицирано.

Все пак нашите равиоли са направени с домашно тесто за паста. Рецептата за него може да намерите тук.

Ако идеята за превръщането на традиционно солени ястия в зашеметяващи десерти ви допада

Вижте какво сме направили с рецептите за:

Пица с течен шоколад и ягоди

Портокалови макарони на фурна

Студена крем супа от пъпеш и мед

Малинова супа с маскарпоне

 

  1. Месене на тестото. От брашното правим кладенче и в него чукваме яйцето. Започваме да месим отвътре навън. Правим твърдо и еластично тесто, което не трябва да лепне. Месим го около 15 минути. След това го увиваме във фолио за свежо съхранение, ако нямаме – може и в найлонова торбичка. Слагаме тестото за 35 минути в хладилник.
  2. Направа на плънката. Докато чакаме пастата да стегне в хладилника е време да направим крема от маскарпоне с ягоди. В купа слагаме двата продукта и бъркаме енергично, докато стане еднородна смес.
  3. Точене на тестото. След като минат 35 минути, изваждаме тестото от хладилника и го оставяме 5 минути да се отпусне. След това го премесваме и разделяме на 4 равни части. Всяка част разточваме с точилка, толкова че да я захване най-широката степен на машината за паста. Минаваме я няколко пъти на това ниво, после сваляме една степен по-надолу и пак разточваме. След това пак връщаме на най-широката степен, прегъваме пастата на три и я слагаме по широчина. Това се прави, за да може да излезе с еднакъв обхват. Важно е да се спомене, че когато използваме машина за паста тестото периодично се ръси с малко брашно, за да не залепва, защото повечето машини не се мият. Разточваме тънко тесто (предпоследната степен).
  4. Оформяне на равиолите: На набрашнена форма за равиоли разстиламе един лист брашно. Пълним с крема от маскарпоне с ягоди, намазваме краищата на равиолите с вода и слагаме горния лист. След това с помощта на точилка залепяме двата пласта и отделяме равиолите. Ако нямате такава формичка - оформете ги на ръка. Ще отнеме малко повече време, но си заслужава. Ако ще правите ръчни форми, не забравяйте да натиснете краищата с вилица.
  5. Пържене/ Варене: Ако решим да пържим пастата, не правим равиолите твърде стегнати, защото при пържене те са надуват и има вероятност да се скъсат. Препоръчваме да пържите в тиган, а не във фритюрник, защото ако се скъса някоя равиола, ще замърси цялата мазнина. Пърженето става буквално за 10 секунди на страна. При варенето – равиолите се пускат във вряла, НЕподсолена вода и се държат там 1 минута. Пържени: Варени:

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*