Малинова супа с маскарпоне и шампанско

Отнема общо
5 mins
Време на готвене
5 mins
Трудност
Лесно
Порции
4 people
Вид
Десерт
Рецепта от
От
500 гр
Малини
250 гр
Маскарпоне
150 ml
Шампанско
2 стръка
Мента
Малинова супа с маскарпоне и шампанско

Днес Ви предлагаме изключително освежаваща малинова супа с маскарпоне и шампанско. Тя се приготвя буквално за 5 минути.

Шампанско и малини!

В българската традиция вкусът на шампанското се свързва най-вече с новогодишната вечер. Неговата роля в кулинарията обаче е почти неизчерпаема. Различните сортове пенливо вино се съчетават с много и различна храна. Другият много важен компонент на шампанското са балончетата му. Те са нежни и леки и могат да направят яденето в празник за сетивата. В днешната рецепта Ви препоръчваме да използвате полусладко или сладко пенливо вино. Ако не намерите такова, може да сложите малко мед, но внимавайте: сладостта на супата се получава за сметка на свежестта. Ако искате свежа и разхлаждаща супа, бъдете пестеливи с меда или захарта.

продукти Готвар, рецепта - малинова супа

Малинова супа и пица с шоколад! Звучи ли странно? Хубаво странно?

Студена крем супа от пъпеш, мед и сметана

Вижте как сме приготвили класическо солени ястия като десерти. За експериментаторите в кухнята:

Вижте какво сме направили с рецептите за:

Равиоли с маскарпоне и ягоди

Пица с течен шоколад и ягоди

Портокалови макарони на фурна

Ако обичате студени супи, опитайте и тези от следващите рецепти:

Студена супа гаспачо с босилек

Таратор с тиквичи

  1. Направа на супата. Слагаме малините, половината шампанско и 200 гр. маскарпоне. Пасираме супата. Не е фатално, ако тя не е идеално гладка. С това количество шампанско тя ще бъде по-гъста. Останалото количество се слага малко преди сервиране, за да може да се усещат балончетата.
  2. Сервиране. Малко преди да сервираме, добавяме останалото шампанско и разбъркваме внимателно. Супата се сервира добре охладена с останалото количество маскарпоне.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*