Студена супа Гаспачо с босилек

Отнема общо
15 mins
Време на готвене
15 mins
Трудност
Лесно
Порции
2 people
Вид
Супа
Рецепта от
От
30 ml
Зехтин
2 щипки
Сол
1 глава
Кромид лук
1 брой
Краставица
1 брой
Червена чушка
1 брой
Зелена чушка
3 броя
Домат
2 стръка
Босилек
Студена супа Гаспачо с босилек

Чудите се как да се разхладите в летните жеги? Ние Ви предлагаме да си направите вкусна студена супа Гаспачо с босилек.

 

Може да комбинирате с нашата содена питка:

Содена питка без втасване

 

  1. Нарязване на зеленчуците. Режем зеленчуците на възможно най-ситни парченца. Те трябва да преминат през блендер или пасатор, така че рязането в случая цели единствено да улесни кухненските Ви уреди. Не е нужно да белим доматите, защото след като е готова, супата минава през цедка, която ще ни лиши от неприятните люспи. Хубаво е доматите да са добре узрели и възможно най-меки.
  2. Пасиране. В блендер слагаме зеленчуците и нарязания на ситно босилек. Зеленчуците се пасират или блендират. Важно е накрая сместа да се получи гладка, така че е добре да пасираме възможно най-дълго време. Докато пасираме, в сместа на тънка струйка се добавя зехтинът.
  3. Прецеждане. Пасираната смес се минава през възможно най-фина цедка, за да се отстранят всички по-едри парчета. Ако не разполагате с цедка, може да използвате и сито за брашно. Важно е гаспачото накрая да бъде гладко и в него да няма никакви парченца, каквито биха били допустими за доматен сос например.
  4. Сервиране. Прецеденото гаспачо се осолява и се поръсва с малко зехтин. Традиционно, гаспачото се сервира добре изстудено и гарнирано с препечен хляб или домашни крутони.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*