Таратор с тиквички

Отнема общо
10 mins
Време на готвене
10 mins
Трудност
Лесно
Порции
4 people
Вид
Супа
Рецепта от
От
2 броя
Краставица
30 гр
Орехи
30 ml
Олио
2 скилидки
Чесън
3 стръка
Копър
10 гр
Сол
2 броя
Тиквички
700 гр
Кисело мляко
700 ml
Вода
Таратор с тиквички

Ще Ви покажем как да сготвите любимото си лятно ястие, но ще разнообразим основната съставка, като я съвместим с нова, по-необичайна и много по-вкусна. Какво ще кажете за таратор с тиквички?

готвар таратор тиквички рецепта съставки

  1. Подготвяне на подправките. Нарязваме на ситно копъра и чесъна. Чесънът се нарязва най-лесно, като първо го намачкаме с опакото (тъпата страна) на ножа и после го накълцаме. Добавяме половината сол (5 грама или една щипка) при чесъна и копъра. Втриваме солта, с помощта на лъжица. По този начин изваждаме вкусовете на копъра и чесъна.
  2. Приготвяне на сместа. Разбъркваме водата и киселото мляко в отделен съд. Добавяме останалата сол. Хубаво е водата да бъде студена. Може дори да прибавите няколко кубчета лед. Няма опасност да нарушите гъстотата на сместа.
  3. Рязане на зеленчуците. Режем суровите зеленчуци на малки кубчета. Стремим се да станат с относително еднаква големина и форма.
  4. Сглобяване на съставките. Към сместа от киселото мляко и водата добавяме зеленчуците и подправките. Добре е сглобяването да остане за накрая, защото предварителното осоляване на зеленчуците ще ги накара да омекнат. За финал поръсваме с олио и орехи.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*