Пица с шоколад, ягоди и сметана

Отнема общо
20 mins
Време на готвене
10 mins
Трудност
Средно
Порции
2 people
Вид
Десерт
Рецепта от
От
200 гр
Тесто за пица
50 ml
Течна сметана
100 гр
Ягоди
100 гр
Течен шоколад
10 ml
Олио
Пица с шоколад, ягоди и сметана

Съчетахме четири топ вкусотии – пица, ягоди, шоколад и сметана. Резултът е повече от впечатляващ. Пица с шоколад, ягоди и сметана! Би трябвало да звучи странно, но не е така! Небцето ви само заявява, че идеята е брилянтна. И лесно изпълнима – това вероятно го заявява мозъкът или мързелът…Във всеки случай, рецептата е лесна за изпълнение. И прекрасен повод да упражните техниката по приготвяне на тесто за пица или да оползотворите малките останали части от него.

Подходящо както за закуска, така и за десерт

Готвар, рецепта - Пица с шоколад и ягоди

Разбира се, че е по-добре да си приготвите тестото сами!

Може да си подскажете малко с нашата рецепта за лесно тесто за пица. Досега не сме получили оплаквания от него.

Шоколадово суфле с три съставки

Ако идеята за превръщането на традиционно солени ястия в зашеметяващи десерти ви допада, тогава вижте какво сме направили с рецептите за:

Равиоли с маскарпоне и ягоди

Портокалови макарони на фурна

Студена крем супа от пъпеш и мед

Малинова супа с маскарпоне

  1. Разточване на тестото. По-удобно, лесно и правилно е да разточваме тестото за пица с ръце. Оформяме топка и я притискаме в центъра, след което разтягаме към краищата. Важно е да направим хубави бордове (в края тестото да е по-дебело), както и да няма дупки, за да не изтече шоколадът от пицата. Разточваме тестото с дебелина около 1 см. И не забравяйте- истинската пица има неправилна форма, не се старайте да правите идеален кръг.
  2. Печене. Слагаме тестото в намазана с олио тава, препоръчително е да не се използва зехтин, защото той има аромат на маслини, които не се съчетават добре с аромата на ягоди и шоколад. С помощта на вилица, правим малки дупки в цялата пица, освен по бордовете. Дупчиците не трябва да стигат до дъното на тавата. Това се прави, за да може тестото да не се надигне прекалено и да запази формата на пица. Печем на загрята на 250 градуса фурна за около 10 минути.
  3. Разбиване на сметаната. В купа наливаме сметаната и две нарязани на ситно ягоди - разбиваме. Сместа е готова, когато може да обърнем купата, без да падне сметаната. След това в пош (щприц или обикновена найлонова торбичка) слагаме сметаната. Оставяме в хладилника за около 3-4 минути. Разбира се, може да използвате и бита сметана (сметана във флакон).
  4. Сглобяване на пицата. Намазваме изпеченото тесто с шоколада и връщаме във фурната за 30 секунди. Нарязваме ягодите на шайби, подреждаме ги върху пицата, а след това слагаме сметаната върху ягодите. Пицата може да се консумира както топла, така и студена.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*