Шоколадово суфле с три съставки

Отнема общо
12 mins
Време на готвене
6 mins
Трудност
Средно
Порции
3 people
Вид
Десерт
Рецепта от
От
75 гр
Течен шоколад
2 броя
Яйца
10 гр
Масло
Шоколадово суфле с три съставки

Течният шоколад е едно от най-изкусителните сладки прегрешения. А какво ще кажете да го превърнем в течен център на шоколадово суфле, за което ще са ни необходими само три съставки?

Шоколадово суфле с три съставки

  1. Разбиване на жълтъците. Отделяме жълтъците на яйцата от белтъците. В купа разбиваме жълтъците, смесени с течния шоколад.
  2. Разбиване на белтъците. В друг съд разбиваме белтъците на сняг. Тази стъпка крие тайната на успешното суфле. Най-ефективният начин да се справим идеално със задачата е като използваме миксер, като започваме от най-слабата скорост и постепенно достигаме до най-силната. Ще се уверите, че белтъците са достатъчно добре разбити, ако не се разливат, дори и когато преобърнете съда.
  3. Забъркване на сместа. Набухналите белтъци могат да свършат задачата си, само ако останат бухнали и при печенето. За тази цел, трябва да сме много внимателни да не спаднат, когато ги забъркваме с другата част от сместа. Белтъците се добавят поетапно, на три равни части. След добавянето на всяка част в съда при жълтъците и шоколада, разбъркваме с бавни плавни движения, само в една посока. Така белтъците попиват другата смес и не губят много от обема си.
  4. Печене. Сместа се пълни в подмазани формички за мъфини, като се стремим да заемаме около две трети от съда за всяко суфле, за да има място да набухне. Печем на загрята до 220 градуса фурна за 7-8 минути. Ако използвате алуминиеви формички, печенето трае между 5-6 минути, защото тънкият съд загрява по-бързо.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*