Плодова салата с фреш от грейпфрут

Отнема общо
35 mins
Време на готвене
5 mins
Трудност
Лесно
Порции
3 people
Вид
Десерт
Рецепта от
От
1 брой
Банан
1 брой
Грейпфрут
1 брой
Круша
1 брой
Ябълка
10 броя
Череши
Плодова салата с фреш от грейпфрут

Лято е – плодовите салати и фрешове набират популярност. Освен на мода, те са и изключително полезни. Ето защо ние комбинирахме двете неща и създадохме плодова салата с фреш от грейпфрут.

На пръв поглед направата на плодова салата е много лесна. Хората обаче повтарят едни и същи грешки при приготвянето ѝ:

  • Слагат допълнително захар. Много хора правят грешката да подправят плодовите салати със захар, сметана, сладко или други ненатурални компоненти. Плодовете са достатъчно сладки, така че използвайте естествената захар в тях. Фруктозата, която съдържат, спокойно може да се нарече безвредна, тъй като се компенсира от голямо количество фибри. Те от своя страна неутрализират негативното влияние на захарите. (Засегнали сме проблема със захарта в нашата статия – Вижте тук.)

  • Не овкусяват салатите. Често срещано заблуждение при хората. Те решават, че плодовата салата е сбор от нарязани продукти в купа. Ако това беше така, защо да отделяме време за рязане, а не ги ядем директно. Нека не забравяме, че това е салата. А тя трябва да се подправи и балансира на вкус.

    Готвар - Плодова салата с фреш от грейпфрут

Друг здравословен десерт:

Ядково барче без захар

  1. Нарязване. Нарязваме плодовете по наше желание. Режем две тънки колелца от грейпфрута, а останалата част оставяме за фреш. Препоръчваме Ви да не белите плодовете (освен банана). Много хора правят грешката да белят плодовете, а голяма част от полезните вещества - като фибри - се крият именно там. Ако се притеснявате от нитрати, с които евентуално са обработвани плодовете, измийте ги. Почти всички неорганични нитрати са разтворими във вода при стандартна температура и налягане. Казано по-просто измиването на плодовете премахва нитратите и запазва полезните вещества в тях.
  2. Мариноване. След като сме нарязали плодовете, правим фреш от останалия ни грейпфрут. Заливаме нарязаните плодове с фреша. Оставяме в хладилник за поне 30 минути. Ние избрахме да използваме фреш от грейпфрут, защото бананът, черешите и крушата са доста сладки. Горчивината и тръпчивостта на грейпфрута балансират сладостта им.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*