Пълнозърнеста пърленка и хумус с авокадо

Отнема общо
20 mins
Трудност
Лесно
Порции
4 people
Вид
Предястие
Рецепта от
От
2 щипки
Пушен червен пипер
4 броя
Сушен домат
5 броя
Масло
2 скилидки
Чесън
4 щипки
Сол
3 стръка
Мента
1 брой
Лайм
40 ml
Зехтин
2 броя
Авокадо
200 гр
Нахут
1 пакетче
Бакпулвер
1 ч. ч.
Кисело мляко
200 гр
Пълнозърнесто брашно
Пълнозърнеста пърленка и хумус с авокадо

Тази рецепта се състои от две части, в нея ще приготвим пълнозърнеста пърленка и хумус с авокадо и всичко това ще отнеме само 20 минути.

Готвар, рецепта - Пълнозърнеста пърленка и хумус с авокадо

  1. Месене на тестото. В голяма купа слагаме брашното и бакпулвера. Разбъркваме ги, след това правим кладенче в брашното и вътре слагаме 1 сл. зехтин, киселото мляко и една щипка сол. Разбъркваме всичко и замесваме меко тесто. Различните брашна поемат различно количество мляко - ако тестото е твърде сухо, трябва да добавите малко вода.
  2. Приготвяне на хумуса. Разделяме авокадото на две по дължина. Забиваме задната част на ножа в ядката и с няколко движения настрани я отделяме. След това с лъжица изваждаме авокадото. Слагаме го в кана на пасатор (ако не разполагате с такава, може да използвате буркан с широко гърло). Върху парчетата авокадо изстискваме лайма. Винаги, когато готвите с авокадо трябва да го напръсквате с лимонов сок, в противен случай то почернява. В каната добавяме хумуса, ментата, чесъна, солта и червения пипер. Отгоре поливаме със зехтина. Пюрираме всичко докато се получи еднородна смес.
  3. Печене на пърленките. Размесваме тестото на набрашнена повърхност и го разделяме на 4 равни части. Разточваме всяка от тях, като се стремим да постигнем кръгла форма - толкова голяма, че да може да влезе в тиган. Дебелината на тестото зависи от Вашите предпочитания- ако харесвате меки пърленки, размерът да е около 1 см. Ако предпочитате хрупкави, направете ги по-тънки. Тиганът трябва да е максимално загрят. Преди да сложим пърленките в него ги изтупваме максимално от полепналото по тях брашно. Печем ги по около 1-2 минути от страна.

3 comments

  1. Валентина Колева said on July 23, 2016 Reply

    Харесва ми рецептата,но никъде не видях пропорциите за продуктите на пърленката!

  2. Валентина Колева said on July 23, 2016 Reply

    Благодаря ви,!Пропорциите излязоха след запитването ми!

    1. Gotvar.bg said on July 23, 2016 Reply

      И ние Ви благодарим. Очакваме да кажете дали е била вкусна! 🙂

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*