- Отнема общо
- 15 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 3 people
- Вид
- Десерт
- Рецепта от
- От
- July 23, 2016
- 50 гр
- Кисело мляко
- 2 броя
- Яйца
- 1 брой
- Праскова
- 6 броя
- Череши
- 150 гр
- Течен шоколад
- 10 филии
- Тост хляб
- 1 щипка
- Сода
- 1 щипка
- Сол
Търсите ефектна, бърза и лесна закуска? Пържените филийки с течен шоколад, череши и праскова са правилният избор.
Вижте друга интересна закуска с течен шоколад:
- Направа на панировката. Разбиваме двете яйца и добавяме щипката сол, към киселото мляко прибавяме содата и разбъркваме. Слагаме млякото при яйцата. Добавянето на кисело мляко и сода прави панировката по-въздушна и лека.
- Сглобяване на сандвичите. Мажем двойки филийки с шоколад. Хубаво е шоколадът да е мек, така се маже по-лесно. Върху намазаните филийки слагаме нарязаните на тънко плодове. Плодовете трябва да са в центъра на филийките, а по края да има само шоколад, така си гарантираме, че те ще се залепят правилно и няма да се разпаднат при пържене. Слагаме филийките една върху друга и притискаме леко с длан.
- Пържене. Овалваме „сандвича“ от всички страни в панировката, след което го пържим в добре загрята мазнина. Пърженето отнема не повече от 20 секунди на страна. След като извадим филийките, оставяме ги на решетка, за да се отцедят от мазнината. Може да използвате тази на фурната. Ако ги оставите върху кухненска хартия, филийките ще са още топли и ще омекнат, това важи за всички панирани продукти, които искате да останат хрупкави.
No comments yet, be the first to leave one!