Пържени филийки, пълнени с шоколад, череши и праскова

Отнема общо
15 mins
Трудност
Лесно
Порции
3 people
Вид
Десерт
Рецепта от
От
50 гр
Кисело мляко
2 броя
Яйца
1 брой
Праскова
6 броя
Череши
150 гр
Течен шоколад
10 филии
Тост хляб
1 щипка
Сода
1 щипка
Сол
Пържени филийки, пълнени с шоколад, череши и праскова

Търсите ефектна, бърза и лесна закуска? Пържените филийки с течен шоколад, череши и праскова са правилният избор.

Готвар, рецепта - Пържени филийки, пълнени с шоколад, череши и праскова

Вижте друга интересна закуска с течен шоколад:

Пухкави мекици с течен шоколад

  1. Направа на панировката. Разбиваме двете яйца и добавяме щипката сол, към киселото мляко прибавяме содата и разбъркваме. Слагаме млякото при яйцата. Добавянето на кисело мляко и сода прави панировката по-въздушна и лека.
  2. Сглобяване на сандвичите. Мажем двойки филийки с шоколад. Хубаво е шоколадът да е мек, така се маже по-лесно. Върху намазаните филийки слагаме нарязаните на тънко плодове. Плодовете трябва да са в центъра на филийките, а по края да има само шоколад, така си гарантираме, че те ще се залепят правилно и няма да се разпаднат при пържене. Слагаме филийките една върху друга и притискаме леко с длан.
  3. Пържене. Овалваме „сандвича“ от всички страни в панировката, след което го пържим в добре загрята мазнина. Пърженето отнема не повече от 20 секунди на страна. След като извадим филийките, оставяме ги на решетка, за да се отцедят от мазнината. Може да използвате тази на фурната. Ако ги оставите върху кухненска хартия, филийките ще са още топли и ще омекнат, това важи за всички панирани продукти, които искате да останат хрупкави.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*