- Отнема общо
- 155 mins
- Време на готвене
- 15 mins
- Трудност
- Средно
- Порции
- 4 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- August 5, 2016
- 50 ml
- Олио
- 10 щипки
- Индийско орехче
- 10 щипки
- Черен пипер
- 10 щипки
- Червен пушен пипер
- 20 гр
- Сол
- 100 гр
- Сланина
- 1 глава
- Кромид лук
- 900 ml
- Вода
- 1 бучки
- Бутилка бира
- 300 гр
- Ориз
- 4 броя
- Свински вратни пържоли
Тази рецепта е за всички хора, които не сядат на масата без месо. Извиращата бира прави месото сочно и крехко.
Вече сме прилагали този трик върху цяло пиле, вижте рецептата тук:
- Подготовка на продуктите. Подсушаваме добре свинските пържоли. Режем лука на полумесеци, а сланината на дълги и тънки лентички.
- Редене на пържолите. Взимаме една вратна пържола и я подправяме с по една щипка сол, черен, червен пипер и индийско орехче. Така овкусените пържоли ги подреждаме в чиния. Върху всяка слагаме няколко резенчета лук и сланина. В четирите края на всяка пържола забиваме по едно дървено шишче. Накрая заливаме месото с половината мазнина и оставяме в хладилника за поне 30 минути.
- Пробиване на месото. След като вратните пържоли са се мариновали, ги пробиваме в центъра. Хубаво е да се използва остър и дълъг нож. След това забучваме бутилката в тях. На шишето не трябва да има етикет, най-лесно той се отстранява като бъде обилно намокрен с вода.
- Приготвяне на ориза. Бирата се поставя в центъра на тава. Около шишето се слага оризът, водата, останалата мазнина и евентуално останала сланина и лук. Подправя се с останалите подправки. Хубаво е да се използва по-дълбока и малка тава, защото има опасност водата да изври твърде бързо и оризът да остане суров. Ако тавата Ви не е дълбока, може да сложите само половината вода и да добавите останалата част, след като изври.
- Печене. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути. След това намаляме фурната и печем още 90 минути.
No comments yet, be the first to leave one!