Свински пържоли на бутилка

Отнема общо
155 mins
Време на готвене
15 mins
Трудност
Средно
Порции
4 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
50 ml
Олио
10 щипки
Индийско орехче
10 щипки
Черен пипер
10 щипки
Червен пушен пипер
20 гр
Сол
100 гр
Сланина
1 глава
Кромид лук
900 ml
Вода
1 бучки
Бутилка бира
300 гр
Ориз
4 броя
Свински вратни пържоли
Свински пържоли на бутилка

Тази рецепта е за всички хора, които не сядат на масата без месо. Извиращата бира прави месото сочно и крехко.

Готвар, рецепта - Свински пържоли на бутилка

Вече сме прилагали този трик върху цяло пиле, вижте рецептата тук:

Пиле върху бутилка

  1. Подготовка на продуктите. Подсушаваме добре свинските пържоли. Режем лука на полумесеци, а сланината на дълги и тънки лентички.
  2. Редене на пържолите. Взимаме една вратна пържола и я подправяме с по една щипка сол, черен, червен пипер и индийско орехче. Така овкусените пържоли ги подреждаме в чиния. Върху всяка слагаме няколко резенчета лук и сланина. В четирите края на всяка пържола забиваме по едно дървено шишче. Накрая заливаме месото с половината мазнина и оставяме в хладилника за поне 30 минути.
  3. Пробиване на месото. След като вратните пържоли са се мариновали, ги пробиваме в центъра. Хубаво е да се използва остър и дълъг нож. След това забучваме бутилката в тях. На шишето не трябва да има етикет, най-лесно той се отстранява като бъде обилно намокрен с вода.
  4. Приготвяне на ориза. Бирата се поставя в центъра на тава. Около шишето се слага оризът, водата, останалата мазнина и евентуално останала сланина и лук. Подправя се с останалите подправки. Хубаво е да се използва по-дълбока и малка тава, защото има опасност водата да изври твърде бързо и оризът да остане суров. Ако тавата Ви не е дълбока, може да сложите само половината вода и да добавите останалата част, след като изври.
  5. Печене. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути. След това намаляме фурната и печем още 90 минути.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*