- Отнема общо
- 15 mins
- Време на готвене
- 15 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 2 people
- Вид
- Супа
- Рецепта от
- От
- August 8, 2016
- 30 ml
- Зехтин
- 2 щипки
- Сол
- 1 глава
- Кромид лук
- 1 брой
- Краставица
- 1 брой
- Червена чушка
- 1 брой
- Зелена чушка
- 3 броя
- Домат
- 2 стръка
- Босилек
Чудите се как да се разхладите в летните жеги? Ние Ви предлагаме да си направите вкусна студена супа Гаспачо с босилек.
Може да комбинирате с нашата содена питка:
- Нарязване на зеленчуците. Режем зеленчуците на възможно най-ситни парченца. Те трябва да преминат през блендер или пасатор, така че рязането в случая цели единствено да улесни кухненските Ви уреди. Не е нужно да белим доматите, защото след като е готова, супата минава през цедка, която ще ни лиши от неприятните люспи. Хубаво е доматите да са добре узрели и възможно най-меки.
- Пасиране. В блендер слагаме зеленчуците и нарязания на ситно босилек. Зеленчуците се пасират или блендират. Важно е накрая сместа да се получи гладка, така че е добре да пасираме възможно най-дълго време. Докато пасираме, в сместа на тънка струйка се добавя зехтинът.
- Прецеждане. Пасираната смес се минава през възможно най-фина цедка, за да се отстранят всички по-едри парчета. Ако не разполагате с цедка, може да използвате и сито за брашно. Важно е гаспачото накрая да бъде гладко и в него да няма никакви парченца, каквито биха били допустими за доматен сос например.
- Сервиране. Прецеденото гаспачо се осолява и се поръсва с малко зехтин. Традиционно, гаспачото се сервира добре изстудено и гарнирано с препечен хляб или домашни крутони.
No comments yet, be the first to leave one!